Nieuws Actueel

Café de Zeta houdt 'tuinfeestje' bij Grote Markt

De Grote Markt transformeert morgen in een grote tuin. Voor café de Zeta wordt namelijk een tuinfeestje gehouden. "Geen groot festival, gewoon een leuk feestje zoals je in de achtertuin zou houden", aldus Bjurran Piron For d'Sier, één van de dj's en bedenkers.

Joyce Hoogland 5 augustus 2016

Grote markt den haag

Waarom dit feestje?

"Vorig jaar werd in de aanloop naar het Sniester festival een caravan op de Grote Markt gezet. Daar was een klein tuintje bij, met een dj. Dat liep een beetje uit de hand want al snel stond de tuin vol met feestgangers. Ik en dj Mies Luit bedachten toen dat we dit groter moesten aanpakken. De Grote Markt heeft het idee verder uitgewerkt."

Hoe gaat het tuintje eruit zien?

"We hebben een groot stuk gras van zo'n 8 bij 8 meter. Daarop zetten we tuinstoelen, een zwembadje en barbecue. Het is dus geen groot festival met springende mensen, maar een relaxt feestje voor iedereen. Ik zie al voor me dat ouderen met jongeren praten en genieten van de zon op het grasveldje."

Wat voor muziek komt er?

"Er zijn een aantal dj's die werken op de Grote Markt uitgenodigd. Denk dan aan Psiertje Boukhit, Leroy Joy, Prinsjki, Dr. Furlove, DieDjeeGeej, Aron en Mies en ik. We draaien relaxte soul."

Wat zijn de tijden?

"Het begin om 14.00 uur. Dus dan verwacht ik gezinnen en toeristen. Het duurt buiten tot 23.00 uur, omdat we daarna buiten geen herrie mogen maken. Maar dan begint er wel een afterparty in de Zeta."

Wordt dit een terugkomend feest?

"We hebben eigenlijk geen idee wat we kunnen verwachten. Het is ook vrij spontaan georganiseerd. We hebben vooral gelet op het weer en dus kort geleden pas voor dit weekend gekozen. Als het aanslaat en druk is zal het volgend jaar misschien wel groter terugkomen."