Nieuws Actueel

Café van Douwe Bob binnen een jaar dicht

Het café in de Dapperstraat in Amsterdam, in de sfeer van een Amerikaanse diner, bestond nog geen jaar. Het werd begin oktober vorig jaar geopend, schrijft het Parool.

Redactie | Het Parool | Foto: ANP 26 juni 2017

Douwe

De manager van Douwe Bob: "We hebben het er hartstikke leuk gehad, maar het liep gewoon niet goed genoeg." De zaak wordt daarom verkocht. Volgens de manager vallen de financiële gevolgen voor Douwe Bob mee. "Hij loopt hier niet op leeg."

Intimidatie

Een ondernemer uit dit deel van de Dapperstraat - 'het kontje van de Dappermarkt' - maakte maandag melding van intimidatie van drugsdealers die in dit deel rondhangen, veelal door verdachten uit de harde kern van de Top600. Ook een incident bij The Fool Bar wordt genoemd. Een roze themafeestje in de kroeg ontaardde in discriminerende scheldpartijen van de dealers op het fleurig uitgedoste publiek. De manager van Douwe Bob laat desgevraagd weten dat de sluiting van het café daar niets mee te maken heeft.

Eerder opstootje

In december vorig jaar was er al eerder een opstootje in de kroeg, toen zangeres Nina June een vrouwonvriendelijke opmerking voor de kiezen kreeg van de zanger. Toen hij na optredens met de pet rond ging, moest June ook betalen 'met haar dikke tieten'. Toen June er wat van zei, gooide Bob er nog een opmerking achteraan, stond destijds te lezen op de facebookpagina van de zangeres. 'Je zei dat het belachelijk was dat jij je nu kut moest voelen omdat ik aan het huilen was, en dat als ik niet tegen dit soort opmerkingen kon, ik op kon rotten.' Douwe Bob bood daarna zijn excuses aan, ook op facebook.

Amerikaanse sfeer

The Fool Bar opende 4 oktober 2016. De twee jeugdvrienden wilden vroeger al een kroeg beginnen, maar dan in Amerika. Dat gebeurde niet, maar ze wilden wel de Amerikaanse sfeer terug halen naar de kroeg door oude gitaren op te hangen, beschilderde muren en een jukebox neer te zetten.