Nieuws Actueel

Carnavalhaters trekken massaal naar Zeeland

Guido van der Heijden 5 februari 2016

Kind carnaval sip clown

Niemand die op de vlucht slaat voor Koningsdag, Pasen of Bevrijdingsdag. Carnaval is mogelijk het enige volksfeest waarvoor mensen de benen nemen. Niet alle Brabanders en Limburgers zijn namelijk gek op carnaval. Zeeland spint er garen bij.

Volgens VVV-Zeeland directeur Patrick Polie komen er genoeg mensen naar Zeeland in het carnavalsweekend. "Carnaval geeft voor een hoop bedrijven altijd weer een extra omzet. Ook last minuteboekingen lopen nu erg goed. Het zijn met name Duitsers uit NoordRijnland-Westfalen waar ook carnaval wordt gevierd en Limburgers.”

Niet iedereen houdt ervanStrandhotel Westduin in Dishoek richt zich op zijn site met een ‘Ontvlucht Carnaval-arrangement’ op de carnavalshaters: "In tegenstelling tot andere zuidelijke provincies, kunt u bij ons in Zeeland heerlijk ontspannen en genieten in alle rust van zee en strand.’ "We zitten weer bijna helemaal vol”, zegt Johan Hengst van Westduin. "Het blijft een goed weekend. Ik heb zelf een paar jaar in Brabant gewerkt en dan krijg je de indruk dat iedereen daar van carnaval houdt maar ik weet dat het niet zo is. Wij hebben dit arrangement al jaren en het loopt altijd heel erg goed.”

Volle bakBadhotel Renesse lonkt carnavalhaters met een speciaal ‘Anti-carnavalsarrangement’. Wendela Visser van het badhotel: "We hebben min of meer volle bak, het loopt altijd erg goed. Mensen gaan er altijd wel vanuit dat er hier geen carnaval wordt gevierd. Of ze zeggen ‘Het kan in ieder geval niet zo erg zijn als daar’.” "We gaan weer helemaal vol met carnaval”, stelt Ankie Vermeulen van Badhotel Domburg. "Het zijn bij ons niet de Brabanders en Limburgers maar het zijn voor negentig procent Duitsers gasten. Vooral mensen uit de buurt van Keulen waar ook carnaval wordt gevierd. Zij hebben ook niks met carnaval. Maar ja, anders waren ze ook wel thuisgebleven he?”