Nieuws Actueel

Cees Oudshoorn directeur MKB en VNO-NCW

Er is een opvolger gevonden voor de invloedrijkste lobbyist van Nederland, meldt de Volkskrant. Cees Oudshoorn (56) wordt directeur van de werkgeverslobby VNO-NCW en MKB Nederland.

Van onze redactie 25 maart 2016

Cees oudshoorn vno ncw mkb 1

Oudshoorn volgt Niek Jan van Kesteren op die volgens de Volkskrant de invloedrijkste lobbyist van Nederland is. Van Kesteren (63) is sinds 1999 directeur van de werkgeverslobby geweest. Daarvoor was hij directeur sociale zaken bij de werkgeversverenigingen. In die functie sloot hij een reeks akkoorden met de vakbeweging. In de top-200 van invloedrijkste Nederlanders stond Van Kesteren vorig jaar nummer twee, na oud-D66-politicus en multibestuurder Hans Wijers.

Eerste KamerVan Kesteren zag bij de christelijke lobby NCW en na de fusie met de algemene club VNO een reeks voorzitters komen en gaan. Vorig jaar werd Van Kesteren lid van de Eerste Kamer voor het CDA. Cees Oudshoorn (56) is door de wol geverfd bij de werkgeverslobby. Hij is bij VNO-NCW en MKB al jaren verantwoordelijk voor de visie op het economisch, financieel en sociaal beleid. Eerder werkte de econoom bij het ministerie van Economische Zaken. Hoewel Van Kesteren per 1 juni formeel vertrekt, blijft hij nog 'adviseur' van de werkgeverslobby.