Nieuws Actueel

Centrum van Hengelo is een chocolaterie rijker

Een chocolaterie, zo’n winkel waar alléén chocolade wordt verkocht, zoiets ontbreekt nog in het Hengelose centrum. Dat constateerde Liesbeth van Hal, die zelf helemaal gek is op chocola.

Bob Gevers | Foto: Christian van der Meij 25 februari 2017

Daarom begint ze nu zelf zo’n zaak in de binnenstad, Chocochic aan de Molenstraat. Zaterdag gaat de winkel open, meldt de Tubantia.

Persoonlijke smaak

Bonbons, daar is ze dol op. Vooral bonbons met crème fraîche erin. Met name die uit Brabant zijn lekker: terug van vakantie gingen die altijd mee. En truffels met crème fraîche: je mag haar er 's nachts voor wakker maken. Die combinaties zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het assortiment. "Ik hoop dat Hengelo er ook voor gaat vallen", zegt ze.

Uitdaging

Liesbeth van Hal, die zaterdag aan de Molenstraat chocolaterie Chocochic opent, runde eerder dierenspeciaalzaak Dobey aan de Drienerstraat. Die sloot in 2013 de deuren, vanwege de zware concurrentie met de nieuwe Diervoordeel die in de voormalige Lambertushof achter de Lambertusbasiliek en de Hema werd gevestigd. Nu vindt de onderneemster dus een nieuwe uitdaging in de chocolade: truffels, flikken, bonbons, cadeauverpakkingen. Tot en met champagne met een chocoladesmaakje.

18 graden

Daarmee krijgt Hengelo er een speciale winkel bij. Alleen al omdat er in de winkel een constante temperatuur van 18 graden heerst. Daar gaat de airco voor zorgen, zegt Van Hal. "Chocola moet niet in de koeling. Dan slaat het wit uit." Ze hoopt met haar winkel ook een bijdrage te leveren aan meer sfeer in de Hengelose binnenstad. "Je hoort wel eens dat het centrum dood is. Maar als je niets onderneemt, gebeurt er ook niets."