Nieuws Actueel

Chauffeur tijdens de laatste reis

Coen Heemeijer wilde het liefst buschauffeur worden. Hij haalde daarom zijn busrijbewijs, maar werd afgekeurd wegens zijn lengte (2.04 m). Hij besloot daarom verder te gaan in de meubelstoffering en werd later projectbegeleider bij een architectenbureau. Toen de crisis begon, raakte Coen werkloos. Hij solliciteerde zich suf en dacht intussen na over een eigen zaak.

Martine de Vente | Foto: Rink Hof 18 maart 2016

HOF uitvaartbus02 1

Via vriend Mark van de Poel, die een bedrijf in uitvaartvervoer runt, raakte hij geïnspireerd. ,,Mark merkte dat ik serieus was en wilde mij helpen. Op die manier kwam het busrijbewijs toch van pas.''

Zwart leerDe inrichting van de bus heeft Coen zelf gedaan. De banken zijn van zwart leer, er is een koelkastje en de ramen zijn geblindeerd, zodat niemand van buiten naar binnen kan kijken. In de bus passen de kist en vijftien familieleden en andere naasten. Zo kan iedereen tijdens zo'n laatste reis bij elkaar zitten.

Om zijn onderneming van de grond te krijgen, ging Coen langs bij begraafplaatsen en crematoria. In het begin ging het niet zo goed met zijn bedrijf als hij zou willen. Met name in Amsterdam was het moeilijk ertussen te komen. Nu zit de groei er inmiddels wel in, met gemiddeld vijftien ritten per maand.

Coens streven is twintig.

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regioamsterdam@deondernemer.nl.

Wie: Coen Heemeijer (53)Wat: UitvaartbusserviceWaar: Amsterdam (en door heel Nederland)Sinds: 2012Contact: uitvaartbusservice.nl