Nieuws Actueel

Cityside Apartments verbouwt in Apeldoorn en Deventer

Met Cityside Apartments verbouwen Bas Gregoor en Rik Klinkhamer (beiden 38) uit Apeldoorn sinds 2014 leegstaande kantoren tot woningen. Onder meer in Apeldoorn en Deventer. "We hebben aardig doorgepakt", zegt Rik.

Van onze redactie 26 december 2016

Cityside apartments

Wat is het idee achter Cityside?

"We bouwen leegstaande kantoren om naar woningen voor studenten en starters. We verhuren studio's van 30 vierkante meter, gericht op studenten, voor minder dan 400 euro per maand. Daardoor komen zij vaak in aanmerking voor huurtoeslag. We verhuren ook tweekamerappartementen van 40 à 50 vierkante meter aan starters. Apeldoorn is geen studentenstad, maar er zijn wel veel jongeren die op zichzelf willen wonen. In dat gat springen wij."

In welke steden werken jullie?

"In Apeldoorn, Arnhem en Hoofddorp hebben we kantoorpanden getransformeerd. Voor 2017 staan Zoetermeer, Amersfoort, Nieuwegein en opnieuw Hoofddorp op de planning. En dit jaar nog Deventer, een voormalig kantoorgebouw van de gemeente aan de IJssel."

Waarmee onderscheidt Cityside Apartments zich?

"Er zijn meer partijen die kantoorpanden omkatten, maar wij brengen iets extra's. In Apeldoorn hebben we een gym gebouwd, waarvoor huurders niets extra's betalen. Ook hebben al onze panden een gemeenschappelijk dakterras."

Waarom zijn jullie hier ingestapt?

"We hebben affiniteit met vastgoed. Bas komt uit die hoek en heeft een achtergrond als bedrijfs- en woningmakelaar. Zelf had ik een bedrijf in de kerstpakkettenbranche. We zijn ondernemers en zagen een kans in leegstaande kantoren. Onze concullega's zijn vaak gevestigde partijen of grote bedrijven. Wat je niet vaak ziet, is dat twee relatief kleine ondernemers in de woningmarkt springen. Het was middenin de crisis lastig een lening te krijgen, alle banken zaten op slot. Uiteindelijk is het ons toch gelukt. We hebben aardig doorgepakt en beheren nu 9 complexen met 450 woningen. Eind 2017 moeten dit 15 complexen zijn met meer dan 1000 units."