Nieuws Actueel

Cloudtak Nvidia kan vraag door AI-rage nauwelijks bijbenen

Chipbedrijf Nvidia kan de vraag naar chips voor datacenters nauwelijks bijbenen. Door de grote aandacht voor toepassingen van kunstmatige intelligente (AI) moeten veel datacentra van andere chips worden voorzien, zei topman Jensen Huang van Nvidia. Volgens hem is daar mogelijk wel een biljoen dollar, duizend miljard dollar, mee gemoeid. Nvidia schroeft daarom ook de productie van alle chips voor datacentra op.

ANP 24 mei 2023

ANP240523246 1

De cloudtak, waar die chips onder vallen, zette 14 procent meer om op jaarbasis. Die afdeling is met een omzet van 4,3 miljard dollar met afstand de belangrijkste voor Nvidia. Ook de autotak groeide dankzij de steeds verder toenemende verkoop van elektrische auto's waar meer chips in zitten. Daar werd de omzet meer dan verdubbeld tot 296 miljoen dollar.

Maar daar staat tegenover dat de gamestak ruim een derde minder omzette en de afdeling die chips maakt voor professionele beeldbewerking zelfs de helft minder omzet haalde op jaarbasis. Dat kwam onder meer omdat videokaarten de afgelopen tijd steeds goedkoper werden.

De totale omzet van Nvidia kwam uit op 7,2 miljard dollar, een daling van 13 procent op jaarbasis. Maar de nettowinst viel haast een kwart hoger uit op 2 miljard dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws