Nieuws Actueel

Club Eye: De 'verborgen' nachtclub

De nieuwste club van Tilburg - Club Eye, onder de grond van het Pieter Vreedeplein - is ruim, hip en ziet er erg gelikt uit. Maar twee maanden na de opening weet nog maar een enkeling de weg naar de dansvloer te vinden, meldt het Brabants Dagblad.

Bas Vermeer | Foto: Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt 30 januari 2017

Trapclubeye

Op social media: 'Echt hele leuke club, mooi ook. Muziek was goed en afwisselend. Alleen waren er misschien in totaal 10 mensen binnen.' En: 'Mooie club met goede muziek. Jammer dat met ons groepje van 5 meegeteld er hooguit 20 mensen waren.'

Hoe dat komt? Club Eye is érg onder de radar gebleven. Deels ligt dat aan de locatie. De ingang zit tegenover Broodje Jantje, je daalt via een lange en brede trap af in een flinke ondergrondse ruimte. Het voelt een beetje onwerkelijk: denk je alle locaties in de stad wel te kennen, sta je hartje centrum onder de grond.

Tijdens de jaarwisseling 2013/2014 werd er in de ruimte voor het laatst een feestje gegeven (door de mannen van Draaimolen). Daarna bleef het lange tijd stil. "We zijn zes maanden bezig geweest met verbouwen en orde op zaken stellen", zegt eigenaar Suleyman Mutlu.

Ja, beaamt hij, het is nog rustig in zijn zaak. "Onbekend maakt onbemind", klinkt het met Rotterdamse tongval. De eigenaar heeft ervaring in de clubwereld. En omdat die wereld in Rotterdam en Amsterdam nagenoeg verzadigd is, wijkt hij naar Tilburg uit. "Ik denk dat er hier kansen liggen voor een mooie club."

(Tekst gaat verder na foto)

Aan Club Eye - eerder Club Eve, maar met die naam ging men er in de Spoorzone al vandoor - is nog weinig ruchtbaarheid gegeven, vertelt hij. "Maar daar komt verandering in, misschien dat we bij de ingang van die skylights neer gaan zetten. We moeten de naamsbekendheid natuurlijk vanaf nul opbouwen, het is niet alsof we een al bestaande naam hebben overgenomen."

Mutlu - joviale kerel - mikt op de achttienplussers en studenten. "De studenten die niet in het weekend naar huis gaan."

Nu er nog aan de naamsbekendheid wordt gewerkt, is Eye voornamelijk op de zaterdagen open. Af en toe wijkt de club daar van af, zo gaan volgende week vrijdag de deuren open tijdens een freestyle-feest.

Gerelateerde artikelenZiggo Dome legt members in de wattenLimburgse discotheek beste van Nederland