Nieuws Actueel

CNV: meeste werkgevers voeren geen beleid seksuele intimidatie

De meeste Nederlandse werkgevers hebben geen beleid ontwikkeld om seksuele intimidatie op de werkvloer tegen te gaan. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek onder 1600 leden. CNV vindt dat slachtoffers nog steeds vogelvrij zijn ondanks de grote aandacht voor seksuele intimidatie de afgelopen tijd in de media door onthullingen bij The Voice, Ajax en D66.

ANP 9 juni 2022

Seksuele intimidatie werkvloer CNV onderzoek beleid

Foto: Shutterstock

,,Hier moet echt zo snel mogelijk verandering in komen", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin in een toelichting. ,,Wij pleiten ervoor dat ieder bedrijf een protocol tegen seksuele intimidatie ontwikkelt." Van de respondenten voelt 83 procent zich de laatste maanden nog niet veiliger als het gaat om seksuele intimidatie op de werkvloer. Zeven op de tien geeft aan dat hun werkgever geen beleid ontwikkelt op dit terrein.

,,Tijd dat werkgevers aan de slag gaan met dit thema", aldus Fortuin. ,,Niemand mag zich onveilig voelen op het werk." De vakbond pleit voor de invoering van een landelijk meldpunt waar slachtoffers van wangedrag zich kunnen melden.

Lees ook: Hoe zorg je als ondernemer voor sociale veiligheid op de werkvloer?

Uit eerder onderzoek van CNV bleek dat een meerderheid van de werkende vrouwen op de werkvloer te maken heeft met een vorm van seksuele intimidatie. Het gaat dan om seksueel getinte opmerkingen, schunnige woorden of sissen. Van de vrouwen heeft bijna een op de drie wel eens te maken met aanranding of een andere fysieke vorm van seksuele intimidatie op het werk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws