Nieuws Actueel

Creatieve zussen openen winkel in Tubbergen

Twee zussen openden vorige week een winkeltje met handgemaakte sieraden, accessoires en kleding. Tubantia ging op bezoek bij Len's aan de Molenstraat in Tubbergen.

MARGA WIND | Foto: Lars Smook 28 juli 2017

2017 winkel tubbergen foto larssmook 16 9

De wit-roze ballonnen zitten nog in een boog bij de ingang van de winkel. Sinds afgelopen vrijdag is Len's officiëel geopend en daar hoorde een klein feestje bij. Eigenaars Lenneke Teders (25) en haar zus Lotte Braakhuis (30) zijn enthousiast, maar vinden het ook spannend hoe hun winkeltje het gaat doen.

Maar voor nu hoeven ze zich nog geen zorgen te maken. "Het liep de afgelopen dagen al heel erg goed. Om de haverklap lopen er twee of drie mensen binnen. Ik heb maandag zelfs al weer kleding moeten inkopen, omdat er al veel verkocht was", vertelt Teders.

Lees ook: Stel uit ‘Ik Vertrek’ start eetcafé in Tubbergen

Naast kleding verkoopt het tweetal ook zelfgemaakte sieraden. "Ik maak en ontwerp het allemaal zelf. Ik zoek wat kralen bij elkaar en kijk dan wat het beste bij elkaar past. Dat doe ik ook in de winkel, waar de klanten bij zijn. Met dit weer zijn enkelbandjes heel populair bij die jonge meiden. Dus daar heb ik deze dagen al heel wat van verkocht."

"Kransen en accessoires waar bloemen in zijn verwerkt, maak ik", zegt Braakhuis. "Ik heb heel lang in een bloemenwinkel gewerkt en ben er ook voor opgeleid. Ik heb veel op braderieën gestaan en workshops gegeven. Er is veel vraag naar wat ik maak."

Ook Teders stond veel op braderieën en begon twee jaar geleden haar eigen webshop met sieraden en kleding. "Ik hield ook homeparties. Dan kon je privé shoppen en dan gaf ik advies. Ik wou wel een winkeltje, maar dat hoefde voor mij niet zo snel. Maar toen we deze kans kregen, hoefden we daar niet lang over na te denken. Het is nu precies zoals we willen en daar hadden we maar een paar weken de tijd voor waarin heel wat moest gebeuren."

In het midden van de winkel staat een grote tafel met stoelen. Er staan twee potten met zachte spekkies en een schaal met chocolaatjes. "We vinden het belangrijk dat mensen ook even kunnen zitten. Wanneer je met iemand bent die aan het passen is, moet je soms lang wachten", aldus Braakhuis.

Bezoekers lopen ondertussen in en uit de winkel. De reacties zijn allemaal positief. De kleding is betaalbaar, erg mooi en niet geheel onbelangrijk; ook aan grotere maten is gedacht. Wat ook mee zal helpen, is dat de zussen geen onbekenden zijn in Tubbergen.

"We komen al van kinds af aan in het dorp. Onze moeder had samen met een tante een tweedehands-winkeltje hier", aldus het tweetal. Het ondernemen en de creativiteit zit ze dan ook duidelijk in het bloed.

Het liep de afgelopen dagen al heel erg goed

Lenneke Teders