Nieuws Actueel

Crowdfunding Day Europe: Dromen vs. Risico’s

Steeds vaker verwezenlijken ondernemers hun dromen met crowdfunding. In 2015 werd in totaal €128 miljoen met crowdfunding opgehaald, een verdubbeling van het jaar daarvoor. Met het volwassen worden van de Nederlandse crowdfundingsmarkt groeit de aandacht voor de risico’s en uitdagingen. Daarom staat Crowdfunding Day Europe, op 25 mei in de Amsterdam ArenA, in het teken van Dromen versus Risico’s.

De Ondernemer 11 mei 2016

Crowdfunding day 3

In 2013 creëerde Bas van Abel een crowd van 10.186 mensen. Samen sprokkelden ze miljoenen euro’s bij elkaar voor de productie van Fairphone, een duurzame mobiele telefoon. Afgelopen herfst scoorden de jongens van MiniBrew een mega hit met hun Indigogo campagne waar ze meer dan 125.000 euro ophaalden voor de productie van de MiniBrew, een persoonlijke bierbrouwer.

Serious businessCrowdfunding geeft ondernemers en investeerders geweldige kansen. Maar het is ook 'serious business'. Wat gebeurt er na een succesvolle crowdfunding campagne? Wat zijn de risico’s en gevolgen van crowdfunding? Op Crowdfunding Day, het grootste crowdfundincongres van Europa, worden deze vragen beantwoord. Internationale visionairs, crowdfunding experts en de bekendste crowdfunding platforms delen in keynotes, intieme sessies en interactieve workshops hun perspectief.

Joris LuyendijkKeynote-spreker is Joris Luyendijk. In 2015 was zijn bestseller 'Dit Kan Niet Waar Zijn' wereldnieuws. Luyendijk was een van de eerste visionairs die zich publiekelijk kritisch uitsprak over onze financiële wereld en kansen signaleerde voor een nieuw economisch systeem. Volgens Luyendijk is het mogelijk om onze huidige financiële situatie te ontsnappen, maar dan moet er wel wat veranderen. Kan crowdfunding ons op weg helpen naar een nieuw financieel systeem? En welke nieuwe valkuilen brengt crowdfunding met zich mee? Op Crowdfunding Day Europe deelt Luyendijk voor het eerst zijn visie.

AmbitiesOndernemers vinden op Crowdfunding Day Europe de inspiratie en kennis die nodig is om via crowdfunding hun ambities waar te maken. Aan bod komen de meest succesvolle campagnes, maar ook de gefaalde projecten. Check hier het volledige programma