Nieuws Actueel

Crowdfunding voor aanleg Marker Wadden

De aanleg van de Marker Wadden, een archipel met vijf eilanden in het Markermeer, gaat begin april van start, bericht De Stentor.

Van onze redactie 19 februari 2016

Wadden Lelystad

Maar de financiering is nog niet rond. Van de benodigde 75 miljoen euro is 50 miljoen binnen, zegt André Rijsdorp van Natuurmonumenten. Daarmee kan in elk geval het eerste - en grootste - eiland worden aangelegd. Dit is het enige eiland dat toegankelijk wordt voor publiek. "Dat is veruit het duurste, vanwege voorzieningen als een haven en een havendam", zegt Rijsdorp.

ZakjeNatuurmonumenten hoopt nog op bijdragen van de provincie Noord-Holland, 'Brussel' en grote bedrijven. Verder gaat dit jaar een crowdfundingcampagne van start, zodat iederéén een duit in het zakje kan doen. Als het eerste eiland in september klaar is, zal daar een evenement plaatsvinden, kondigt Rijsdorp aan. Als onderdeel van de Marker Wadden-campagne.

Om nog eens te wijzen op de fondswerving. Ook komt er een Marker Wadden-app, waarop de aanleg van de eilanden te volgen is. Marker Wadden is een van de grootste natuurherstelprojecten van Europa.