Nieuws Actueel

Dé zomer voor foodlovers: Nu ook in Renesse

"Foodtrucks zijn hot", zegt hotelmanager Remco van Helden tegen Ons Eiland Schouwen-Duiveland. In het weekend van 22 tot en met 24 juli vindt het Fletcher Foodtruckfestival plaats rondom het historische Slot Moermond. "Dit is de zomer voor foodlovers."

Iris Kouwen | Foto: Peter Nicolai 23 juli 2016

Foodtruck Peter Nicolai

Op feesten, bruiloften en festivals kom je ze steeds vaker tegen: foodtrucks. Gepimpte of opgeknapte oude busjes die zijn omgetoverd tot rollende keukens. Wat alle foodtrucks gemeen hebben is de passie van 'de mensen van' de trucks. "Of het nou voortkomt uit een liefde voor eten of het sleutelen aan oude auto's: wat ik steeds weer zie, is het ongekende enthousiasme waarmee het eten in de trucks bereid wordt."

De line-up van Fletcher Foodtruckfestival bestaat uit Zeeuwse ondernemers met hun eigen specialiteit. Van vis en vlees tot vegetarisch en van zoet tot hartig. Niemand gaat met trek weer naar huis. 'De bescheiden portiegroottes zijn ook ideaal. Je kunt gerust bij elke truck iets te eten halen.'

Hype

Vorig jaar had de foodtruckhype nog niet zo'n vlucht genomen, maar Remco wist dat de rijdende keukens een succes zouden worden. "Ik was gast op een bruiloft waar een geweldige foodtruck stond, De Smokerie. Geniaal vond ik dat!" De hotelmanager keek er zijn ogen uit en belangrijker nog: genoot van de hapklare gerechtjes. "Op dat huwelijk is het idee gaan borrelen voor ons eigen Foodtruckfestival."

Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben er al verschillende soortgelijke festivals plaatsgevonden. 'Foodtruckfestival Cuisine Machine' in Vlissingen bijvoorbeeld en op de Brouwersdam 'Smaak aan zee'. Remco houdt het met zo'n tien trucks een bescheiden foodtruckfestival. "We kiezen er bewust voor om het kleinschalig te houden. Die intimiteit in combinatie met de prachtige omgeving belooft een ongedwongen, gezellig weekend."

Muziek

Voor de vrolijke muzikale noot zorgt Vibez Factory. Bovendien is er zaterdag live muziek van The Dengie Duo. "Ze komen speciaal over uit Engeland voor ons festival. Daar zijn we heel blij mee." Het wordt een weekend lang genieten van muziek, een ontspannen sfeer en natuurlijk lekker eten. "Nu maar hopen dat de zon schijnt!"