Nieuws Actueel

Dancefeest Pleasure Lounge gooit het roer compleet om

Slot Doddendael is decor voor een nieuwe editie van Pleasure Lounge. Het dancefeest gooit het roer om. Geen ordinaire prosecco meer, maar champagne. ,,Ons publiek moet een avondje in een andere wereld kunnen vertoeven." Dat schrijft De Gelderlander.

Bernardo van Hal | Foto: Eveline van Elk 23 maart 2017

Dancefeest Pleasure Lounge Heidy Berends

Een gevestigde naam in de housescène, die het roer omgooit naar stijlvol en exclusief. Pleasure Lounge is zaterdag het eerste dancefeest dat neerstrijkt op Slot Doddendael in Ewijk.

Trendbreuk

Geen T-shirt, sneakers en petjes, maar mooie overhemden, pakken en galajurkjes. En geen 'ordinaire' prosecco, maar champagne. Een dancefeest in Slot Doddendael dat meteen naam en faam wil maken. Maar meteen ook een trendbreuk betekent met het Pleasure Lounge-concept, zoals dat de afgelopen vijf jaar groot is geworden in Arnhem.

Concept

Pleasure Lounge begon als een housefeestje van vijf vrienden in de kelder van voormalig café Barrio Habane, in hartje Arnhem. Later waren er ook zomerse feestjes op strandlocaties in de regio. En het afgelopen jaar ook stijlvollere feesten op Landgoed Rhederoord. Toen de eigenaar van het concept van Pleasure Lounge afwilde, bedachten Heidy Berends en Roy Peperkamp zich geen moment. ,,We dachten meteen 'ja leuk, gaan we doen'. Er staat een gevestigde naam en daar gaan we iets nog mooiers van maken", zegt de voormalige Huissense, ,,want Pleasure Lounge is een begrip in en om Arnhem. We gaan een omslag maken naar classy. En ook meer opbouw in de muziekstijl. De rode draad bij ons wordt vrouwvriendelijke, dansbare funky techhouse."

Stijlvol

Berends en haar vriend bezochten zelf af en toe graag een danceparty, ook om verslagen voor een dancesite te schrijven. Dan krijg je een goed beeld van wat je wel en niet leuk vindt. ,,Wij willen dus vooral een mooie, stijlvolle locatie, met een goed geluid. Waar een dito stijlvol en trendy publiek van boven de 25 jaar een avondje in een andere wereld vertoeft. En dat sprookje moet al gevoeld worden op de oprijlaan."

Herstructureren

Berends zegt het afgelopen jaar te hebben gezocht naar de juiste sfeer. ,,Om Pleasure Lounge te herstructureren, zijn we bij heel veel feestconcepten gaan kijken." Buiten de Randstad is zo'n feest volgens haar niet of nauwelijks te vinden. ,,Wel dancefeesten met erotische uitstraling, maar dat willen we per se niet. Enerzijds omdat we dan het zoveelste dancefeest met lingerie zouden zijn, anderzijds omdat onze gasten niet met een erotisch feest geassocieerd willen worden."

Slot Doddendael

In de zoektocht naar bijzondere locaties kwam Slot Doddendael direct in beeld, zeker bij oud-Wijchenaar Peperkamp. ,,We merken nu al dat er zaterdag ook veel meer mensen uit de regio Nijmegen naar dit van oorsprong Arnhemse feest komen", zegt Berends. Ze rekent op minstens 400 gasten; bij 500 is het feest uitverkocht. Uitbater Jan Willem van 't Hooft van het slot is bij het vorige Pleasure Loungefeest op Landgoed Rhederoord komen kijken. Even weten welk vlees hij in de kuip krijgt. Als zowel hij als Berends en Peperkamp na afloop van Pleasure Lounge concluderen dat de party in Slot Doddendael een succes was, kiezen de organisatoren ook voor exclusiviteit en zal het feest alleen een of twee maal per jaar in Ewijk worden gehouden.

Lees ook: Dit zijn de vermogendste artiesten van Nederland

Exploitanten

De nieuwe Pleasure Lounge-eigenaren stoppen hun speurtocht naar mooie feestlocaties niet. ,,Kasteel Doornenburg wil helaas niet en kasteel Doorwerth is te duur. Wel zijn we in gesprek met Van der Valk in Lent. Die exploitanten komen zaterdag ook naar Ewijk, kijken of het ze aanstaat." Daarnaast wordt op 26 augustus weer het jaarlijkse strandfeest bij Watergoed in Valburg gehouden. Berends: ,,In Carabian-style. Daar willen we groeien naar jaarlijks één wat groter feest, met maximaal 1.500 gasten."

Meegenieten

Overigens kan zaterdag iedereen ook thuis meegenieten van de Pleasure Lounge-première bij Slot Doddendael. De website Beats2Dance zendt het festijn met geluid én beeld in z'n geheel via internet uit.

Kaarten à 35 euro zijn nog verkrijgbaar via pleasurelounge.nl of de Facebooksite

De rode draad bij ons wordt vrouwvriendelijke, dansbare funky techhouse

Heidy Berends