Nieuws Actueel

De droom van Helen Kijftenbelt is werkelijkheid geworden met Landgoed De Uitkijk

‘Zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet. Kansen zien en benutten. Dromen durven doen.’ Dat is de definitie van het ondernemerschap door Helen Kijftenbelt van Landgoed De Uitkijk.

De Ondernemer 24 januari 2018

Landgoed De Uitkijk Helen Kijftenbeld Hellendoorn

Als meisje van 4 stond Helen al achter de pannen en vond niets leuker dan op een verjaardag te bedienen. Gastvrouw zijn is haar op het lijf geschreven. De hotelschool was een logische keuze. Ondernemer wilde ze altijd al worden. Jong en gedreven transformeerde ze samen met man Lars eerst een zieltogend hotel in Friesland om tot een viersterrenhotel. Daarna deden ze dat kunstje nog een keer over bij een in zwaar weer verkerend hotel in Vollenhove.

“We zijn echte bouwers en wilden zoiets nog een keer doen, maar dan met een bedrijf dat bij ons paste. Een bedrijf in de natuur, waar ook ’s winters volop te doen is.” Twee jaar geleden hoorden ze dat De Uitkijk te koop stond. Inmiddels is het hele hotel gerenoveerd: natuurlijke materialen, ingetogen kleuren; de natuur is naar binnen gebracht.

Lees ook: Hoe Esther Reinders balans in mens en ondernemerschap weet te brengen

Beetje zand

Helen, gedreven ondernemer, gaat voor hoge kwaliteit en service, op een ongedwongen manier. “Hier komen niet alleen zakenmensen, maar ook mountainbikers en Pieterpadwandelaars. Dan moet je niet bang zijn dat er een beetje zand mee naar binnen gaat.”

De Uitkijk, prachtig gelegen op de Hellendoornseberg, is een gewilde huwelijkslocatie. “Wie wil er nu niet trouwen op zo’n unieke plek in het bos?”, zegt Helen. “We willen dat alles klopt, dat bruidsparen kunnen terugkijken op een gedenkwaardige dag.”

Styling

Met man en zonen woont ze achter het hotel. “Je laadt hier makkelijk op. Als je de deur uitstapt hoor je de vogels. Ik rij een rondje op m’n mountainbike of ga koken. Ja, dat past goed bij mijn werk. Ik heb nog zo’n hobby: interieur styling. Daar kan ik me ook in mijn werk compleet mee uitleven.”

Helen: “Mijn droom is werkelijkheid geworden. Je stopt met je hele team je energie en passie in dit werk en dat wordt gewaardeerd. Begin november kregen we van Michelin een Bib Gourmand, totaal onverwacht. Of we het kunstje nog een keer gaan doen? Voorlopig niet. Er zijn hier uitbreidingsmogelijkheden genoeg voor de toekomst. We genieten van waar we nu staan.”