Nieuws Actueel

De Grote ZZP Show: theater voor en door zelfstandig ondernemers

Commercie, leiderschap, businessplan en initiatief nemen. Termen die je niet snel bij een theatershow zult verwachten. Toch zijn dit enkele thema's die vrijdag 8 juli tijdens De Grote ZZP Show van Doen Produkties in Schouwburg De Kring in Roosendaal voorbij komen. Serieuze onderwerpen, maar dan in de vorm van een late-nightshow met kunst en muziek, gepresenteerd door cabaretier Edo Berger.

Cobine van der Louw 7 juli 2016

Grote ZZP Show

Initiatiefnemers Koen Oosterwaal (37) en Peter van Aart (38) uit Bergen op Zoom bedachten deze show voor en door zelfstandig ondernemers (ZZP'ers). "In plaats van een netwerkborrel, training of cursus, bieden we een leerzaam avondje uit voor iedereen. Het maakt niet uit of je niet of wel zelf ondernemer bent of wilt worden. De insteek is om te genieten van de diverse optredens", legt Oosterwaal in BN de Stem uit.

DoorzettenBeide mannen werken als ZZP'er en komen veel mensen tegen die wel voor zichzelf willen beginnen, maar toch die laatste stap niet durven te zetten. "Bij het geven van trainingen praat je altijd over de inhoud. Met deze show gooien we het over een andere boeg. Onderwerpen als doorzetten, het maken van een actieplan en het volgen van je passie. Alle ondernemers vertellen een verhaal door middel van kunst, zang, muziek of interviewgesprek", aldus Oosterwaal.

Administratie "Mensen vinden het moeilijk om voor zichzelf te beginnen. Ze zien overal moeilijkheden als het bijhouden van administratie en de onzekerheid. Maar uiteindelijk volgt alles op je eerste idee. Eerst doen wat je wilt doen. Zonder omzet ook geen administratie en dus geen boekhouder nodig", vertelt Van Aart enthousiast. "Een groot deel van je leven breng je werkend door. Dan kun je er maar beter plezier in hebben. Het gaat er niet om hoe vaak je valt. Maar om hoe vaak je weer weet op te staan. Dit idee willen we de gasten meegeven", voegt hij toe.

InspiratieAls inspirerend voorbeeld noemen de twee Benjamin Scheltema uit Roosendaal. "Hij schreef zijn ideeën altijd uit op papier. Toen hij dit ook in beeld ging doen, kreeg hij steeds meer aanvragen. Nu maakt hij de lay-out van de menukaart van het bekende restaurant The Jane in Antwerpen."

Scheltema treedt morgen samen met trompettiste Sanne Verbogt en bassist Joost Verbraak op. Zij spelen muziek, terwijl Scheltema live een kunstwerk schildert op het podium.

"Zangeres Janneke Peeters is ook een goed voorbeeld. Zij heeft recent de stap genomen om voor zichzelf te beginnen als zangeres. Deze nieuwe ervaringen zal ze zingend ten gehore brengen."

De show is voor iedereen toegankelijk en duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Daarna is er afterparty met dj Funky Bamboo.

Kaarten via schouwburgdekring.nl. Informatie: gzzps.nl.