Nieuws Actueel

De mop van de Limburgse zakenman die Maradona haalde

Diego Maradona (56) zou naar Limburg komen. Alles stond al in de steigers: gala's, benefietvoorstellingen, interviews en ontmoetingen. Er was één probleem. Pluisje kwam niet. ,,Persoonlijk vind ik het 't ergste voor Fernando'', schrijft het AD.

Thijs Zonneveld 14 november 2016

Christian petermann maradona als

Op donderdag stond er een limousine voor de deur van de aankomsthal van Zaventem. Op vrijdag ook. Net als op zaterdag en op zondag. De Cubaanse sigaren lagen al klaar, het koelkastje was gevuld met bier. Duizenden reizigers stapten uit de vertrekhal, maar die ene waarop de limousine stond te wachten niet. Ken je die mop van die wereldberoemde ex-voetballer die naar Brunssum zou komen? Die kwam niet. Diego Maradona zag toch van een bezoek. Terwijl er van alles en nog wat was georganiseerd voor de Argentijn. Er stonden gala-avonden gepland, hij zou geld ophalen voor goede doelen, hij zou televisieoptredens doen en interviews geven, hij zou een demonstratiewedstrijd spelen met de Belgische ex-doelman Jean Marie Pfaff, een reprise van de halve finale Argentinië - België op het WK van 1986 (2-0, met twee treffers van Maradona). En tussendoor zou hij een penalty nemen in Brunssum, na de wedstrijd van derdeklasser Heksenberg, thuis tegen Simpelveld. Er was een benefietavond aan gekoppeld waarop geld zou worden opgehaald voor de spierziekte ALS, hij zou er Fernando Ricksen - de oud-voetballer die lijdt aan de ziekte - ontmoeten. Zou, zou, zou - want er kwam niets van terecht.

(Tekst gaat verder na de foto)

Schuld

Op zondagmiddag schuift Maradona in een verklaring op zijn Facebook de schuld van zijn afwezigheid in de schoenen van de Belgische en Nederlandse organisatie. ,,Ik moet helaas melden dat ik mijn presentatie in België moet annuleren vanwege organisatorische problemen. Vlak voor de evenementen konden ze niet garanderen dat het allemaal geregeld was met de transfer, het verblijf en de activiteiten."

Businessclass tickets

Maar volgens Christian Petermann, de Limburgse zakenman die het Nederlandse deel van de organisatie leidde, klopt er niets van Maradona's excuus. ,,Ik had van tevoren wel divagedrag verwacht, maar dit slaat echt alles. We hebben kosten noch moeite gespaard om het meneer naar de zin te maken. Er waren zes suites in het Hilton in Antwerpen voor hem en zijn gevolg gereserveerd, zijn favoriete sigaren waren er, hij zou worden vervoerd in limousines. Er zijn op vier opeenvolgende dagen twaalf businessclass tickets naar hem gestuurd, maar deze zijn nooit gebruikt. Hij heeft ons laten zitten, zo simpel is het."

(Tekst gaat verder na de foto)

Pim Blokland

De schade is volgens Petermann enorm. ,,Er is maandenlang promotie gemaakt voor een demonstratiewedstrijd mét Maradona, er zijn fans voor niets naar Nederland en België gekomen vanuit Griekenland en Napels. Ik heb begrepen dat hij en zijn vertrouwenspersonen kankerden op het gala voor kinderkanker - daar zou zogenaamd geld worden opgehaald over hun rug. Hij schijnt zelfs een koffertje met een tonnetje extra te hebben gekregen, maar dat was blijkbaar ook niet genoeg. Voor de Belgen schat ik de financiële schade op zo'n half miljoen euro. Voor ons? Op advies van Pim Blokland (de Rotterdamse zakenman die ook investeert in Feyenoord, red.) heb ik geen geld van tevoren overgemaakt, ook al vroegen ze er wel om. Ik heb gezegd dat ik het eerste deel - 20.000 euro, van de 40.000 - pas zou betalen als hij in de auto naar Limburg zou stappen. Dat was achteraf wel zo verstandig. Maar persoonlijk vind ik het 't ergste voor Fernando Ricksen (foto boven). Dit was waarschijnlijk de laatste keer dat hij de kans zou krijgen om Maradona de hand te schudden. Gelukkig hebben we nog wel behoorlijk wat geld opgehaald voor ALS."

Juridische stappen

De organisatie overweegt juridische stappen tegen Maradona. Petermann: ,,We gaan onderzoeken wat er mogelijk is. Maar ik heb geen zin in een jarenlange procedure in drie verschillende landen." En zo loopt het feestje rond Pluisje uit op een fiasco. De sigaren blijven ongerookt, het bier kan weer terug naar de brouwer, de limo blijft leeg.

Diego Maradona op een Limburgs sportveldje. Het was te mooi om waar te zijn.

Gerelateerde artikelen:

Maradona niet naar Limburg: 'Een klucht van de hoogste graad'Maradona na Escobar nieuw project PetermannOndernemend raadslid 'partner in crime' met zoon Escobar