Nieuws Actueel

De Oesterbeurs wint PZC Award

De PZC Award 'beste restaurant van 2016' gaat naar De Oesterbeurs in Yerseke. PZC-recensent Frank Balkenende overhandigde chef-kok en eigenaar Maurice Mulder (m) de award: een glazen plaquette en raamstickers. Dit meldt PZC.

Van onze redactie 16 januari 2017

Oesterbeurs

Eetrubriek

Maurice en gastheer Colin Murre (l) waren verguld met de prijs. ,,We weten dat de eetrubriek in de PZC heel goed wordt gelezen en hoog wordt gewaardeerd. Dan is zo'n prijs de bevestiging en een stukje waardering voor waar we hier het hele jaar mee bezig zijn: ons stinkende best doen. Het voelt als een duwtje in de rug.''

Pure C (één Michelinster) in Cadzand-Bad was dit jaar het summum, maar daar tikten we ook bijna 300 euro voor af. De Vierbannen in Ouwerkerk scoorde 0,1 punt meer dan De Oesterbeurs, doch vroeg wel 50 euro meer voor tweemaal een viergangenmenu. Wat in ons finale oordeel meespeelde, was de prijs in relatie tot een vlekkeloos menu met spanning en diepgang, een superbediening, een comfortabel interieur en het gevoel dat je hier morgen weer zou willen eten. Bij de finish had De Oesterbeurs een neuslengte voor op het ook geweldige Da Maurizio in Scherpenisse.