Nieuws Actueel

De opmars van Size Zero: stilliggen én kilo's verliezen

Afvallen terwijl je stilligt. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar Tamara Elbaz (34) weet hoe dat moet. Haar bedrijf Size Zero groeide in tweeënhalf jaar tijd uit naar 40 vestigingen.

Jasper Monster 13 september 2016

Tamara Elbaz

In nog geen tweeënhalf jaar van een bezemkast naast de airconditioning in een sportschool in Rotterdam-Kralingen naar een vestiging in het Spaanse Marbella. Het is snel gegaan met Size Zero, het bedrijf van Tamara Elbaz. ,,In 2014 kreeg ik het aanbod om met mijn pr-bureau de promotie voor een nieuw afslankapparaat te doen. In eerste instantie was ik sceptisch. Ik dacht altijd: eet gezond en ga lekker sporten. Maar nadat ik het apparaat zelf een keer geprobeerd had, was ik helemaal om", vertelt ze aan het AD.

De afslankmethode van Size Zero werkt op basis van trillingen. Tijdens de behandeling van ongeveer een uur worden op de plekken waar het overtollige vet zitten speciale pads geplakt, die in contact staan met het apparaat dat de trillingen verstuurt. ,,Anders dan andere apparaten, die voor het lichaam onbekende trillingen versturen, werkt deze methode met op maat gemaakte impulsen. Ieder lichaam zit anders in elkaar en heeft een ander programma nodig. Daarnaast verpulveren de trillingen vetcellen en trekt de elektro-stimulatie de huid strak."

ResultaatMaar wie denkt dat hét wondermiddel om tientallen kilo's te verliezen is uitgevonden, heeft het mis. Het apparaat is meer geschikt voor het zetten van de puntjes op de i. ,,Je ziet snel resultaat, maar het is niet zo dat je tegelijkertijd onbeperkt kan blijven eten. Het zit hem in de combinatie met een gezonde levensstijl. Ons publiek is heel divers. Van modellen die nog wat centimeters kwijt moeten voor een nieuwe klus tot mensen die echt willen afvallen."

Elbaz was na twee behandelingen om, maar niet iedereen bleek zo lyrisch. ,,Ik wilde vanwege mijn enthousiasme niet alleen de promotie verzorgen, maar ook de importeur worden. Alleen de eerste maanden wilde niemand het apparaat hebben." Het roer moest drastisch om. ,,Iedereen die het apparaat een keer probeerde, was wel positief. Daarom besloot ik in een klein kamertje in een sportschool in Kralingen een eigen salon te beginnen. Dat ging vanaf dag één goed. Het is hard gegaan."

De huidige, moderne salons van het bedrijf doen in niets meer denken aan de zweterige sportscholen waar wordt gewerkt aan het ideale lichaam. Een bewuste keuze volgens Elbaz. ,,Ik wil laten zien dat afvallen niet ongezellig hoeft te zijn. Het is ook leuk en hip. Daarom koos ik voor de naam Size Zero. Een ludieke naam die toch laat zien wat we doen."

40 vestigingenInmiddels zwaait de ondernemer de scepter over 40 vestigingen (waarvan 35 franchise-vestigingen). Deze opmars voelt voor Elbaz als een persoonlijke overwinning. Haar tv-verleden zit haar namelijk nogal eens in de weg. ,,In 2009 deed ik mee aan het programma Modemeisjes met een Missie. Dat heeft mij aan de ene kant veel gebracht, maar ik ben dat stempel nooit meer kwijtgeraakt." Ook haar zakelijke verleden hielp niet mee om van dat imago af te komen. ,,Met mijn vorige bedrijf deed ik veel in de modellen- en evenementenwereld en daarbij zat ik ook nog eens met mijn kantoor in de P.C. Hooftstraat. Dan blijf je in hetzelfde wereldje zitten. Het voelt goed dat het nu buiten die vertrouwde schil lukt."

De komende tijd wil Elbaz de horizon van Size Zero gaan verbreden. ,,Over twee maanden komen we met een nieuwe lijn producten waaronder fatburners. Daarnaast willen we uitbreiden naar het buitenland. Abu Dhabi en Dubai staan hoog op het lijstje. Uiterlijke schoonheid wordt daar steeds belangrijker."