Nieuws Actueel

De wereld rond om thuis te zijn

Chantal Blommers 27 januari 2016

Arminvanbuuren 2

Armin van Buuren kan zijn koffers beter niet uitpakken, bericht het AD. De dj is amper terug van een gezinsvakantie in Nieuw-Zeeland of hij kondigt alweer een wereldtournee aan. De wereldster kent de prijs van de roem. "Het is zwaar om mijn kinderen te moeten missen."

Het wordt een gigantisch spektakel, belooft Armin van Buuren (39). Tijdens zijn Armin Only Embrace tournee, die 6 en 7 mei aftrapt in de Amsterdamse Ziggodome, neemt hij onder meer Kensington en Mr Probz mee de wereld over. "Twee Nederlandse topacts. En er zitten nog veel meer artiesten bij", jubelt hij. "Samen gaan we iets geweldigs neerzetten. Toeren is het leukste wat er is."

Tijdens de tour moeten 'verschillende werelden samenkomen'. "Daarom gaan er ook veel live-artiesten mee. Dat heeft nog geen andere dj ooit gedaan", meldt hij trots.

TerugvliegenDe precieze locaties, behalve Amsterdam, wil hij nog niet verklappen. "We doen alle continenten aan, geven ongeveer 35 shows. De concertreeks duurt ongeveer een jaar." In dat jaar verzamelt hij flink wat airmiles. Na de optredens vliegt hij namelijk steevast terug naar zijn vrouw Erika, dochter Fenna (4) en zoon Remy (2) in Leiden. "De optredens zijn meestal gepland in het weekend. Dan vlieg ik donderdag heen en zondag terug. Pittig? Het is het voor mij waard."

Dochter Fenna zegt inmiddels 'papa' tegen de computer, omdat hij zoveel met haar skypt. "Soms is het zwaar, als ik de kleine dingen in de opvoeding mis, dan heeft Remy weer een woordje geleerd. Maar ik wil er ook niet te veel over zeuren. Er zijn veel mensen met een heel drukke baan. Ik zoek de balans, want ik wil er wel zijn voor mijn gezin. Daarnaast: als ik niet naar een klus ben, dan ben ik thuis. En is er alle tijd voor verhaaltjes, of naar school brengen."

Onlangs vertrokken ze dan ook met zijn vieren naar Nieuw-Zeeland voor vakantie. "5 weken lang. Het was heerlijk." In de toekomst wil hij zijn kroost vaker meenemen naar zijn optredens in het buitenland. "Nu zijn ze er nog te klein voor, maar wat zou dat geweldig zijn. Plakken we er een mini-tripje aan vast." Want, zo bekent hij schoorvoetend, zelf komt hij op veel plekken nu ook niet verder dan de hotels. "Zonde hè? Maar ik probeer het natuurlijk wel. Als we ergens aankomen en de crew gaat opbouwen, dan ga ik even de stad in. Vaak combineer ik het met hardlopen. Veel hotels bieden running maps aan met geweldige routes. Zo sla ik twee vliegen in één klap. Want fit blijven is wel een noodzaak als ik dit vol wil houden."

De kaartverkoop voor de optredens in de Ziggodome start 13 februari.