Nieuws Actueel

Delmeco betrekt kolossaal pand van failliet Imtech

De Delmeco Group uit Goes betrekt het kolossale pand van het failliete Imtech op het Goese bedrijventerrein Poel II. Dat bericht de PZC.

Frank Balkenende (PZC) 15 maart 2016

Imtech kantoor failliet delmeco

Het kantoor en de assemblagehal, gebouwd in 2008, stonden sinds medio vorig jaar leeg nadat het doek was gevallen voor het internationaal opererende Imtech. In Goes waren Imtech Industry International en Imtech Industral Services gehuisvest.

Voor de Goese Delmeco Group een uitgelezen mogelijkheid, want dat bedrijf groeit sinds 2008 als kool. "Ons kantoor aan de Columbusweg werd te klein. We hadden al portocabins bijgeplaatst. Ook zit een onderdeel in Colijnsplaat. Het Imtech-pand is geknipt voor ons. We kunnen al onze bedrijven binnen de groep nu onder één dak brengen", zegt directeur Ko Zwemer van de Delmeco Group.

BuitenlandDe groei van Delmeco zet door, zegt Zwemer. "We voorzien dat we meer producten en diensten in het buitenland gaan afzetten."

Onder de Delmeco Group opereren een raadgevend ingenieursbureau, een projectbedrijf dat machines en installaties ontwerpt, bouwt en onderhoudt, een tak die zich toelegt op de pulsvisserij, een technisch installatiebureau (Technico) en een installateur (Van Gilst). Ook heeft het bedrijf een aantal deelnemingen in andere bedrijven. Samen werken er 140 mensen.

TerugDelmeco maakt onder meer voor de nucleaire industrie opslagunits voor radioactief materiaal, slangentorens in havens voor de petrochemische- en chemische industrie en vissystemen die met elektriciteit werken (pulsvisserij).

Momenteel richten medewerkers het bedrijfsgebouw langs de A58 in. Delmeco verhuist 1 april naar het voormalige Imtech-pand, dat eerst drie jaar wordt gehuurd en daarna zal worden aangekocht. Het bedrijf houdt het kantoor aan de Columbusweg op papier aan. "Als het economisch tegenzit, kunnen we weer terug, maar dat verwacht ik vooralsnog niet."