Nieuws Actueel

Pillow's Willow groeide in anderhalf jaar uit tot een van de mooiste virtualrealitydemo's

Het keukentafelproject van gamedesigner Peter Kortenhoeven (35) is volgens Google in anderhalf jaar uitgegroeid tot een van de mooiste virtualrealitydemo's. Pillow's Willow VR Studios in Eindhoven heeft twaalf medewerkers.

DEBBIE LANGELAAN 3 april 2017

Peter kortenhoeven gamedesigner pillows willow

HOE KOM JE VAN DE KEUKENTAFEL TOT EEN AWARD?

"Geloof in je product en verzamel mensen om je heen met dezelfde passie. Toen ik het idee voor Pillow's Willow in mijn hoofd had, een fantasygame met als basis een levensgroot poppenhuis, ben ik gaan praten met andere gamedesigners en met de ontwikkelaars van de Manus VR-handschoen. Samen kun je het product een stap verder brengen. Met hulp van start-upaccelerator LUMO Labs konden we de eerste demo presenteren op de jaarlijkse Game Developers Conference."

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN JULLIE SPEL EN ANDERE VR-CONTENT?

"Laat ik eerst zeggen dat er veel vraag is naar goede en entertainende virtualrealitycontent, want er is nog niet zo veel op dit gebied. Wij maken games voor alle leeftijden, dus zonder dat er geweld in voorkomt. Voor velen is dat een pre. Daarnaast zijn we nu al bezig met de toekomst van de branche. We ontwikkelen niet alleen voor gebruik met een handschoen of VR-bril, maar ook al voor full body experiences, waarbij je met je hele lichaam speelt."

HOE HEBBEN JULLIE INVESTERINGSGELD BINNENGEHAALD OM TE KUNNEN OPSCHALEN?

"Ik raakte toevallig aan de praat met iemand uit mijn omgeving die investeerder is. Hij bleek ook een passie voor VR-games te hebben. Ik heb hem de eerste keer een VR-bril op gezet en onze demo laten spelen. Met een grote glimlach eindigde hij zijn spel. Toen ging het balletje rollen en volgden er meer gesprekken. Hij ziet de potentie van ons product. Daar hebben we ook gewoon geluk mee gehad."

Wij maken games voor alle leeftijden, dus zonder dat er geweld in voorkomt. Voor velen is dat een pre.

Gamedesigner Peter Kortenhoeven