Nieuws Actueel

Den Bosch krijgt een Max Verstappen pop-upwinkel

Waar tot voor kort nog antieke fietsen werden verkocht (topsnelheid: 30 kilometer per uur), doet de grand prix nu zijn intrede (topsnelheid: 360 kilometer per uur). In de Hinthamer-straat komt een tijdelijke pop-upwinkel rondom Formule 1-fenomeen Max Verstappen. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Bart Gotink | Foto: ANP 1 juni 2017

Max Verstappen Den Bosch

De strobalen en banden liggen al klaar, de petjes, hoodies en polo's volgen komende week. In het 90 vierkante meter grote pand waar tot voor kort Bikes to Remember zat, komt officiële Max Verstappen-merchandise te liggen. De pop-up winkel blijft vermoedelijk de rest van het raceseizoen, dat duurt tot en met november, zo vertelt Simon van Erp van Bikes To Remember. ,,Het zijn enkel de officiële spullen, anders hebben we morgen een proces aan ons broek hangen. De kleding is momenteel nergens in Den Bosch en omgeving in de winkels te koop", zo stelt hij.

Klanten

Met zijn antieke fietswinkel vertrok Van Erp zelf uit het pand in de Hinthamerstraat, mede omdat daar geen parkeerplek is en er vooral toeristen langskwamen. ,,Dat was heel gezellig, maar dat waren uiteindelijk geen klanten voor mij." En dat kunnen ze wel worden van de nieuwe racewinkel, zo denkt Van Erp. ,,Van alle spullen in de winkel hebben we een paar dozen besteld. Verder zien we wel wat er gaat gebeuren."

Lees ook: Max Verstappen in actie tijdens Jumbo Racedagen 2017 op Circuit Zandvoort

Amerika

Een vriend van Van Erp gaat de zaak uitbaten. Zelf werkt hij vooral aan zijn nieuwe winkel in de Van Gilsstraat, waar hij twee en een half keer zoveel ruimte heeft. Van Erp: ,,Ik ben alles aan het inrichten. Er zijn gistermorgen weer antieke fietsen uit 1876 binnengekomen uit Amerika die een mooie plek moeten krijgen. Verder heb ik een grotere werkplaats, waar ik ook andere fietsen repareer."

Beide winkels gaan in de loop van volgende week open. Wat er na de Verstappenwinkel in het pand komt, is nog onduidelijk.