Nieuws Detailhandel

Makkelijker handelen: nieuw portal maakt handel binnen Benelux eenvoudiger

Met een nieuw portal wil de Benelux het voor detailhandelaren in de drie landen het makkelijker maken om over de grens zaken te doen. Het tweetalige (Nederlands en Frans) portal is vandaag gelanceerd en zou internationaal zakendoen makkelijker moeten maken.

Van onze redactie 29 september 2021

Rutte de croo bettel benelux detailhandel

Tijdens overleg in mei van dit jaar komen de Benelux-leiders Mark Rutte, Alexander de Croo (België) en Xavier Bettel (Luxemburg) bij elkaar.

Namens huidig Benelux-voorzitter België spreekt de Economieminister van het land lovende woorden over het nieuwe initiatief, Pierre-Yves Dermagne: ,,Dit informatie-instrument kan echt een facilitator worden. Het moet de handelaren die dat wensen in staat stellen hun activiteiten in onze Benelux-buurlanden uit te breiden. Met minimale complicaties! Veel handelaren zouden hier hun voordeel mee moeten kunnen doen. Hoe kunnen ze dat doen? Door de stap te zetten naar internationalisering van hun activiteiten kunnen zij hun economische activiteit stimuleren en aldus werkgelegenheid creëren."

Tussen de drie deelnemende landen van de Benelux is een gezamenlijke markt van meer dan 200 miljard euro omzet en bijna één miljoen banen in de detailhandel, die ruwweg 198.000 bedrijven omvat. Reden genoeg dus om de relevante wet- en regelgeving voor de detailhandel op een overzichtelijke plaats bij elkaar te brengen. Ook dient de site ondernemers te helpen die zich willen vestigen in een ander land.

Lees ook: De techniek van dit Nederlandse bedrijf gaat de hele wereld over

Het portaal heeft ook een meldingsfunctie. Mocht de detailondernemer bij zijn internationale activiteiten in de Benelux stoten op onnodige of tegenstrijdige regelgeving en procedures tussen de Benelux-landen kan men dat via het portaal melden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws