Nieuws Detailhandel

Hoe Het Vinylparadijs met 2.500 extra elpees inspeelt op nieuwe glorietijd

De glorietijd van vinyl, dat sinds enkele jaren zijn rentree beleeft, legt platenzaak Het Vinylparadijs geen windeieren, schrijft Tubantia. Vanwege de grote vraag naar nostalgische muziekdragers heeft eigenaar Bart Haselbekke een nieuwe winkel geopend in Oldenzaal. Het is zijn tweede platenzaak, naast die in Geesteren.

Tubantia | Foto: Carlo ter Ellen 7 december 2017

Vinylparadijs Carlo ter Ellen

'De plaat' is de laatste jaren weer mateloos populair, merkt Bart Haselbekke. Hij is met zijn echtgenote Irma eigenaar van het Vinylparadijs. Tweeënhalf jaar geleden begon de inwoner van Geesteren zijn eigen platenzaak. Die werd zo'n succes, dat hij zes maanden geleden naar een groter pand verhuisde.

Vanuit de hele regio weten muziekliefhebbers het Vinylparadijs te vinden. Onder hen ook veel klanten uit Oldenzaal.

Lees ook: Jonge platenverkoper stapt over naar groter pand op toplocatie in Gouda

Een gemis

"Regelmatig hoorde ik dat bezoekers uit Oldenzaal een platenzaak in hun stad missen", vertelt Haselbekke. De ondernemer raakte in gesprek met Jeroen van der Meer, eigenaar van het Marktplein in Oldenzaal. "Hij opperde dat het een toevoeging voor Het Vinylparadijs zou kunnen zijn om op het gemis van platengebied in te springen. Wij waren gelijk enthousiast, want dit concept past heel goed in de huidige tijd."

Sinds 1 december huurt Haselbekke een pand aan de Ootmarsumsestraat 15. Verdeeld over 16 vierkante meter vindt de bezoeker er 2.500 elpees, een paar duizend singles en accessoires als onderzetters, t-shirts en mokken.

Breed assortiment

Evenals de winkel in Geesteren biedt de locatie in Oldenzaal een breed assortiment: van jazz en rock tot aan klassiek en metal. "Waar we in Geesteren afdelingen hebben voor de diverse genres, zijn deze in Oldenzaal per bak gerangschikt", zegt Haselbekke. "Het Vinylparadijs in Geesteren blijft de basis."

De ondernemer verwacht veel animo voor de nieuwe zaak. "We leven in een snelle wereld waarin we juist de nostalgie en de rust weer opzoeken. Als je een elpee of singletje opzet, ga je op de bank zitten om muziek te luisteren. Je hebt niet de mogelijkheid om snel even verder te spoelen. De plaat geeft muziek meer kans."