Nieuws Detailhandel

Pensioenfonds Detailhandel verhoogt pensioenen met 10 procent

Gepensioneerde oud-winkelmedewerkers zien hun pensioen volgend jaar met 10 procent stijgen. Dat heeft Pensioenfonds Detailhandel bekendgemaakt. Het fonds maakte naar eigen zeggen een afweging tussen de noodzaak om voldoende reserves aan te houden en de wens om de hoge inflatie te kunnen compenseren.

Van onze redactie 23 november 2022

Winkelstraat winkelen 2022

Foto: ANP.

,,Het is belangrijk voor onze deelnemers dat we de pensioenen in deze onzekere economische tijd kunnen verhogen", aldus werknemersvoorzitter van Pensioenfonds Detailhandel Selma Skalli. ,,Steeds meer mensen voelen bij de dagelijkse uitgaven de stijgende prijzen in hun portemonnee. Een goed pensioen moet meegroeien met de prijzen."

De afgelopen tijd maakten verschillende pensioenfondsen al verhogingen bekend. Bouwpensioenfonds bpfBOUW geeft gepensioneerden ruim 14,5 procent erbij, terwijl Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) de oudedaguitkering met 6 procent verhoogde, na een verhoging met 2,7 procent in oktober. Pensioenfonds Metaal & Techniek verhoogt de pensioenen met 4,2 procent. Dat fonds verhoogde de pensioenen in oktober ook al, toen met zo'n 1,3 procent.

"Steeds meer mensen voelen bij de dagelijkse uitgaven de stijgende prijzen in hun portemonnee. Een goed pensioen moet meegroeien met de prijzen"

De verhogingen zijn mogelijk geworden door de gestegen rente. Daardoor hoeven pensioenfondsen minder grote reserves aan te houden voor toekomstige verplichtingen. Als het geld op de bank wordt gezet wordt het namelijk vanzelf al wat meer waard. Toen de rente lang op nul stond was dat niet het geval en konden veel fondsen ook niet indexeren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws