Aangeboden door Roto Tweewielers

Branded Content Detailhandel

Roto Tweewielers ontzorgt bedrijven met fietsplan op maat

Meer en meer ondernemers wil werknemers een (elektrische) fiets van de zaak bieden, maar zonder ‘bijverschijnselen’ zoals reparatie en onderhoud. Dat biedt Roto Tweewielers in Deventer: ,,Wij ontzorgen het bedrijf met een op maat gesneden fietsplan.”

Eldert Kuiken 19 maart 2020

Roto tweewielers deventer

Wilco Wolterink, eigenaar van Roto Tweewielers. Foto: Ingmar Timmer

Roto Tweewielers verkoopt al lang veel meer dan fietsen, scooters en accessoires (tassen, kleding). ,,Wij nemen verantwoordelijkheid voor de complete invulling van de mobiliteitsbehoefte”, zegt eigenaar Wilco Wolterink. Sinds 1 januari van dit jaar is de fiscale regeling voor een fiets van de zaak eenvoudiger en aantrekkelijker geworden. ,,Voor een e-bike of een speed pedelec van de baas betaalt een personeelslid zeven procent bijtelling, vaak nog geen tientje per maand.”

Fiscale regeling

Dan moet die baas die mogelijkheid wel aanbieden, natuurlijk. ,,Daar verschijnen wij ten tonele. Niet met een mapje waarin staat welke fietsen we te koop hebben. Ons concept bestaat er uit dat we in gesprek gaan met de werkgever en hem adviseren wat het beste is. Gaat het om een paar fietsen, dan kan hij ze kopen en binnen de fiscale regeling aan het personeel voor gebruik aanbieden. Vanaf tien stuks raden we aan te gaan leasen. Wij ontlasten ze verder. Zoeken de passende leasemaatschappij erbij. Stellen het contract op, waarin onderhoud en reparatie, maar ook vervanging van de accu na zekere tijd zijn meegenomen voor 20 tot 25 euro per fiets. Regenpak erbij. Zie Roto als de 21e-eeuwse wagenparkbeheerder.”

''Een ondernemer die oren heeft naar ons idee, kan contact opnemen. Samen werken we het plan verder uit''

Wilco Wolterink, eigenaar Roto Tweewielers

Inmiddels zijn drie bedrijven klant. ,,We zijn met meer kandidaten in gesprek. Een ondernemer die oren heeft naar ons idee, kan contact opnemen. Samen werken we het plan verder uit, met bijvoorbeeld een voorlichtingsbijeenkomst voor het personeel. Ik ken overtuigde e-bikers die graag als ambassadeur optreden.”

Al het advies voor de klanten

Naast de zakelijke gebruiker is de ‘gewone’ recreatieve en sportieve fietser zes dagen per week van harte welkom in het meer dan 1000 vierkante meter grote Roto-pand. Dat ligt aan de Ceintuurbaan, even buiten het centrum van de koekstad. Grote verscheidenheid In de werkplaats vier monteurs en hun chef. Daarnaast de afleveringsruimte, waar twee monteurs nieuwe en gebruikte fietsen gereed maken. In de showroom staan conventionele fietsen en scooters, maar het grootste gedeelte is ingeruimd voor een zeer grote verscheidenheid aan elektrische exemplaren.

,,Vanzelfsprekend krijgen ook deze klanten alle advies dat ze kunnen gebruiken. Niet zelden verlaat iemand de winkel met een heel andere fiets dan gedacht, omdat dit type of model met net een lichtere dan wel zwaardere accu beter bij hem of haar past.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.