Nieuws Actueel

Deutsche Bank schikt in Epstein-zaak voor 75 miljoen dollar

Deutsche Bank heeft ingestemd om 75 miljoen dollar te betalen om een ​​rechtszaak aangespannen door een van de slachtoffers van zedendelinquent Jeffrey Epstein te schikken, maakten advocaten van de eiser bekend. Volgens slachtoffers had de Duitse bank de misbruikpraktijken van de door zelfmoord overleden miljonair mogelijk gemaakt door financiële diensten te blijven leveren.

ANP 18 mei 2023

ANP180523043 1

"Door de schikking kunnen tientallen overlevenden van Jeffrey Epstein eindelijk proberen hun vertrouwen in ons systeem te herstellen, wetende dat alle individuen en entiteiten die Epstein’s seksueel misbruik en mensenhandel hebben gefaciliteerd, eindelijk ter verantwoording worden geroepen", aldus een van de advocaten.

De multimiljonair pleegde in 2019 zelfmoord en was klant bij de bank.

Bijna identiek verzoek

Een ander slachtoffer diende een bijna identiek verzoek in om het Amerikaanse bankconcern JPMorgan Chase verantwoordelijk te houden voor het helpen van Epstein met het verlenen van financiële diensten. Deze zaak loopt nog.

De verzoeken van de vrouwen die eerder werden ingediend bij de rechter in New York beschreven de banken als "het geheime wapen van Epstein dat jarenlang seksueel misbruik en mensenhandel mogelijk maakte".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws