Nieuws Actueel

Deventer heeft kleinste Primera van Nederland

Deventer heeft tijdelijk 'de kleinste Primera van Nederland '. Bij de zaak voor rookwaar, tijdschriften en veel meer, zien ze de humor er wel in. Tot de nieuwbouw voor Primera op winkelcentrum Keizerslanden over een paar weken klaar is, verkoopt de winkel haar kranten vanuit een keet, schrijft De Stentor.

Martijn Ubels | Foto: Ronald Hissink 22 februari 2017

Het is even behelpen op het kleine aantal vierkante meters, pakketten afleveren gaat gezien de beperkte vloeroppervlak tijdelijk niet en het assortiment is kleiner dan normaal. Maar ach, over een paar weken zit de zaak op de oude stek in een moderne winkelruimte, die ook nog eens groter is dan voorheen, meldt Laura Noortman. Noortman: ,,We zijn blij dat we open kunnen blijven en er voor de klanten zijn.''

Woonwagen

Sommige van die klanten noemen de keet al gekscherend 'woonwagen'. Noortman: ,,'Schoenen uit', hebben we al gehoord als geintje.'' De grootscheepse uitbreiding en vernieuwing van Keizerslanden is een huzarenstukje. Op de bestaande plekken van de winkels wordt gesloopt, verbouwd en winkeloppervlak toegevoegd.

Het gebeurt allemaal terwijl zaken zoveel mogelijk doordraaien. Dichtgaan, al is het maar kort, betekent omzetverlies. Dus laten ondernemers een keet komen (Primera) of betrekken tijdelijk een plek voor enkele maanden in units die leegstaan (Oskar's Kipspecialiteiten). Die zaak verkast binnenkort naar de leegstaande vroegere cafetaria. Om tegen de zomer nog eens te verkassen, naar de definitieve nieuwbouw.

Pijn spreiden

Bakker van der Wal Jolink is wel helemaal vertrokken en later dit jaar terug in de nieuwbouw. Die zaak kan de pijn spreiden omdat de bakker meerdere zaken heeft. Kruidvat is tot begin maart kortstondig dicht.

Matthieu de Leeuw, filiaalmanager Albert Heijn en voorzitter van de ondernemersvereniging: ,,Zeker nu ook nog de Van Hetenstraat dichtzit, zijn dit moeilijke weken. Uiteraard kost het omzet, maar dat hebben we ingecalculeerd. Het valt me nog mee. Het is fijn dat de eerste nieuwe winkels klaar zijn en iedereen ziet hoe mooi het wordt.'' Vandaag opent nieuwkomer Etos in een fonkelnieuw onderkomen, nadat eerder deze maand Blokker al de nieuwbouw betrok.