Nieuws Actueel

Wie wordt de Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019?

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24ste keer uitgereikt aan een topondernemer die met passie, lef en visie zijn of haar vak bedrijft.

De Ondernemer 4 maart 2019

Genomineerden 2019

De agrarische sector is van onmiskenbaar belang voor Nederland. De sector draait niet alleen om de voedselvoorziening van vandaag, maar ook om de innovatie van morgen. Daarom worden jaarlijks de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar geoganiseerd. Niet alleen wil initiatiefnemer Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij agrarische innovators in het zonnetje zetten, de beste worden ook daadwerkelijk bekroond.

De vraag rest: Welke topondernemer uit de land- en tuinbouw mag zich kronen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar? De winnaar wordt donderdag 28 maart in De Basileiek te Veenenedaal bekendgemaakt door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Lees ook: Deze boer kiest met groenbemesting voor een radicaal andere aanpak

De vakjury onder voorzitterschap van Marc Calon, voorzitter LTO Nederland, heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

  • De Maargies Hoeve Melkveebedrijf met grote zorgtak op drie locaties in het Overijsselse Kallenkotte
  • Hamletz Varkenshouderij/akkerbouw met hun duurzame varkensvleesmerk Hamletz in Beertha uit Groningen
  • Van Geel Chrysanten en Orchideeën Plantenkwekerij met toekomstbestendig, flexibel en werken met blije mensen als bedrijfsvoering in Erica uit Drenthe
  • Agro Giethoorn Een circulaire onderneming met vier pijlers: akkerbouw, pluimvee, energieproductie en drogen van restproducten in het Overijsselse Giethoorn
  • Fa. P.N. Slagter Vollegrondsgroente teler van 140 hectare bloemkool en eigen verkoop in het Noord-Hollandse Andijk

Lees ook: Goedkoper biologische groente produceren? Zo gebeurt het in 2019

Titel én geldbedrag

De winnaar draagt vanaf donderdag 28 maart niet alleen de titel, maar ontvangt ook een geldbedrag van 12.500 euro. Op dezelfde dag wordt eveneens de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft gekregen. Stemmen kan tot en met woensdag 27 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen.