Nieuws Actueel

Deze 7 films moet iedere ondernemer hebben gezien

Natuurlijk kun je als ondernemer inspiratie halen uit je eigen omgeving of bijvoorbeeld uit boeken. Maar wat is er nu lekkerder dan op de bank hangen, naar een goede film kijken én er wat van leren? Daarom hebben wij een lijstje met zeven films samengesteld die iedere ondernemer gezien moet hebben.

Floris Visman | Foto: Vimeo 1 december 2017

Wolf of wall street films ondernemers inspiratie

The Social Network (2010)

In deze film zien we hoe Facebook uitgroeit van studentenkamerproject tot het grootste sociale platform ter wereld. Van Mark Zuckerberg als Harvard-student op een klein kamertje tot de grote successen. Zelfs de juridische problemen waar de oprichter in verzeild raakt, komen langs. Hoofdrol voor Jesse Eisenberg als Mark Zuckerberg.

https://youtu.be/2RB3edZyeYw

Jobs (2013)

Veel mensen kennen het verhaal van Steven Jobs al door het gelijknamige boek, maar de film is het kijken waard. In Jobs zien we Ashton Kutcher als de Apple-oprichter, met de nadruk op zijn vroege jaren. Jobs begon als college dropout, maar groeide uit tot een van de beroemdste ondernemers ooit.

https://youtu.be/ufMgQNCXy_M

Lees ook: VR Cinema in Leidsche Rijn neemt een voorschotje op de toekomst

Chef (2014)

Voor de ondernemers die ooit in loondienst zwoegden, is dit een zeer herkenbare film. Chef Carl Casper (Jon Favreau) wil meer dan koken wat er op het menu staat, krijgt ruzie met zijn baas en vertrekt. Hij besluit een foodtruck te openen en wordt door iedereen uitgelachen. Aan hem om te laten zien dat hij het tot een succes kan maken.

https://youtu.be/FF_rYNupPwg

Wolf of Wall Street (2013)

Leonardo DiCaprio laat in Wolf of Wall Street als beursman Jordan Belfort zien dat overdaad schaadt. Natuurlijk is het goed om altijd meer en beter te willen, maar als je net zoals Belfort louter geld en macht als drijfveer hebt, zul je altijd de fout in gaan.

https://youtu.be/pabEtIERlic

Office Space (1999)

Als je deze film kijkt, dan weet je weer precies waarom je ook al weer ondernemer bent geworden. Drie loonslaven zijn hun leven op kantoor en hun baas zo zat, dat ze besluiten wraak te nemen. Ze bedenken een plan waarmee ze fracties van centen per transactie naar hun bankrekening laten overmaken. Na verloop van tijd loopt dat bedrag zo hoog op, dat ze er zelf van schrikken.

https://youtu.be/dMIrlP61Z9s

The Aviator (2004)

Weer eentje met Leonardo DiCaprio. Dit keer kruipt de acteur in de huid van een van de meest creatieve ondernemers ooit, Howard Hughes. Zowel zijn persoonlijke kant, als zijn zakelijke imago komen aan bod in deze biopic. Fan van Richard Branson of Elon Musk? Dan is deze film het kijken meer dan waard.

https://youtu.be/FebPJlmgldE

Thank You For Smoking (2005)

Voor ondernemers die geïnteresserd zijn in het verkoopdeel van het vak, is Thank You For Smoking een pareltje. De film gaat over de tabaksindustrie en hoe deze zichzelf verdedigt te midden van allerlei beschuldigingen. Ook interessant voor ondernemers met interesse voor pr- en crisismanagement.

https://youtu.be/s3eeTjK0qZY