Nieuws Actueel

Deze 9 topondernemers zijn in de race voor titel Entrepreneur Of The Year

Pieter Zwart (Coolblue) en Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) wonnen vorig jaar de titels Entrepeneur of the Year 2016 en Emerging Entrepeneur of the Year. De negen ondernemers die dit jaar kans maken op deze titels zijn nu bekend.

De Ondernemer 7 september 2017

EOY Emerging finalisten

Tijdens de jurydag op woensdag 6 september presenteerden de dertien genomineerde ondernemers zich aan de jury en werden de finalisten gekozen. De onafhankelijke jury bestaat uit voormalige winnaars, bestuurders uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen en VNO-NCW. Juryvoorzitter is Jan Kees de Jager, oud-minister van Financiën. Tijdens de finale op dinsdag 3 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Er zijn twee categorieën, en dus ook twee titels te vergeven. De ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’ is een snelgroeiende, innovatieve ondernemer waarvan de onderneming maximaal tien jaar bestaat. De ‘EY Entrepreneur Of The Year’ is een gevestigde ondernemer die indrukwekkende impact maakt met zijn of haar onderneming.

Lees ook: Michiel Muller: ‘Je moet daadkracht tonen als ondernemer’

Categorie EY Entrepreneur Of The Year:

  • Tijn van Elderen, Brabantia
  • Mike van Woensel, Eurocept
  • Jan Klerken, Scelta Mushrooms
  • Benno Leeser, Gassan Diamonds

Categorie EY Emerging Entrepreneur Of The Year:

  • Patrick Hurenkamp, bloomon
  • Michiel Muller, Picnic
  • Hans Scheffer,Helloprint
  • Hans Ober, TicketSwap
  • Alfons Wispels, Pure Energie

Ernst Groenteman, programmadirecteur van EY Entrepreneur Of The Year noemt de negen finalisten ondernemers die het verschil willen en kunnen maken. "Zij hebben niet alleen goede ideeën maar ook de wil om ze te verwezenlijken. Met deze ondernemersprijs willen wij nogmaals het potentieel van ondernemers en hun relevantie voor de samenleving benadrukken.”

Internationaal

EY Entrepreneur Of The Year De EY Entrepreneur Of The Year award wordt al meer dan 20 jaar in ruim zestig landen uitgereikt. De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen. De Nederlandse winnaar in de categorie EY Entrepreneur Of The Year neemt deel aan de internationale verkiezing EY World Entrepreneur Of The Year. Deze verkiezing vindt in juni 2018 plaats in Monaco.

Zij hebben niet alleen goede ideeën maar ook de wil om ze te verwezenlijken

Ernst Groenteman, Programmadirecteur EY Entrepreneur Of The Year