Nieuws Actueel

Deze sloepenverhuurder in de Biesbosch groeit 'explosief'

Sinds drie jaar verhuurt Brenner Verhagen sloepen in De Biesbosch. Zijn bedrijf is in die periode meer dan verdubbeld in omvang, zo schrijft BN de Stem.

Redactie BN De Stem | Foto: Marcel Otterspeer 23 augustus 2017

Biesbosch sloepenverhuur

Dat zijn bijbaantje bij een bootjesverhuurder in Drimmelen ooit zou uitmonden in een eigen bedrijf; daarvan kon Brenner Verhagen (25) altijd alleen maar dromen. Maar sinds 2014 is hij de eigenaar van Biesbosch Sloepenverhuur.

In 2014 nam een investeringsmaatschappij het beheer van de haven over van de gemeente. Voor Verhagen was dat het ideale moment om in te stappen: ,,Zij wilden de haven nieuw leven inblazen. Ik mocht aanlegsteigers huren en ben met frisse moed begonnen met zeventien sloepen. Inmiddels liggen er veertig, dus we zijn serieus gegroeid. Ik was de eerste die zich op grotere schaal richtte op sloepen als antwoord op de traditionele stalen boten met bankjes.

Lees ook: Dit Rotterdamse bedrijf bleef groeien tijdens de economische crisis

De markt vroeg om meer luxe en die bieden wij met de sloepen die voorzien zijn van een stuurtje, kussentjes en ga zo maar door. Een half jaar geleden heb ik mijn vaste baan vaarwel gezegd en sindsdien richt ik me helemaal op het werk in de haven.”

Einde crisis

Dat de crisisjaren welhaast voorbij zijn, is volgens Verhagen duidelijk te merken: ,,De mensen besteden weer meer. Zeker aan bijzondere dagjes uit. Zelf varen met zo’n sloep door de prachtige Biesbosch is een belevenis op zich. Wij richten ons op toeristen, maar krijgen ook veel personeelsuitjes en familiefeesten. Van speurtocht tot beachlunch of barbecue: alles is mogelijk.”

Iedereen vanaf 18 jaar kan met een sloep het water op. ,,We hebben wel eens mensen die bellen dat ze verdwaald zijn en bij de energiecentrale varen. En dan niet die van Geertruidenberg maar die van Dordrecht! Met behulp van Google Maps zorgen we dan dat ze weer de juiste koers gaan varen.”

De mensen besteden weer. Zeker aan bijzondere dagjes uit.

Brenner Verhagen, Biesbosch Sloepenverhuur