Nieuws Actueel

Deze sportnerds combineren gamen en sporten in Amsterdam

De sportnerds, zoals ze zich noemen, Tijn Benedek (30) en Willem Wijnans (32) openen morgen Gymify, waar gamen en sporten samenkomen. Dat schrijft Het Parool.

Alisja Winkel | Foto: Tammy van Nerum 4 januari 2018

Open Gymify09 Tammy van Nerum

"Iedere wielrenner zal beamen dat er niks leuker is dan buiten crossen, maar in Amsterdam is dat niet alleen lastig, het is ook gevaarlijk," zegt Benedek. De volgende beste optie is dan een spinningles of een hometrainer. "Niks aan," aldus Wijnans.

Strak oefenschema

"Ik neem mijn training erg serieus, maar in de winter fietste ik liever niet, dan binnen."
Tijdens het trainen voor de olympische triatlon merkten de vrienden hoe lastig het is een strak oefenschema te realiseren.

Lees ook: Startup Relive: je eigen Tour de France 3D etappevideo's op mobiel

"We besloten samen een oplossing te vinden en daaruit is Gymify ontstaan." In samenwerking met het Nederlandse merk Tacx - door de twee mannen persoonlijk als beste getest - werd de ruimte ingericht met acht fietstrainers die uitkijken op een tv-scherm waar Zwift draait: een zeer realistisch spel dat verbonden is met de fietstrainer.

Sociaal aspect
Wat je ziet op het scherm, voel je in je spieren. "Het gaat zelfs zo ver, dat als je achter een ander zit, je voelt dat je lichter fietst!"

https://www.youtube.com/watch?v=ID-I7rqGDwA

Beginner of juist ervaren: voor een middagje trainen (€ 15) breng je alleen je racefiets mee. Achterwiel eruit, aansluiten en rijden maar.

Mooi vinden de eigenaren ook het sociale aspect. Of het online is of de tent echt vol zit; binnen trainen hoeft niet meer in je eentje.

We besloten samen een oplossing te vinden en daaruit is Gymify ontstaan

Willem Wijnans, Gymify