Aangeboden door Visma

Branded Content Digitalisering

E-facturatie: tijd voor een digitale inhaalslag

De voordelen van e-facturatie zijn evident. De betrouwbaarheid, veiligheid én efficiëntie zijn allang bewezen in bijvoorbeeld Scandinavië. Daar is dan ook sprake van bijna volledig elektronisch facturen (90 procent). Het is nu tijd voor jou als ondernemer om ook de stap te zetten. Zeker omdat e-facturatie financieel heel aantrekkelijk is.

De Ondernemer 14 januari 2020

Better Togheter Estafette Visma

Papier versus digitaal

Elke ondernemer heeft te maken met het versturen en ontvangen van facturen. Het maandelijkse volume ligt dan ook hoog. Hiervan wordt slechts één op de acht facturen elektronisch verstuurd (CBS). Uit een onderzoek van Kantar, uitgevoerd in opdracht van Visma, is een lichte stijging te zien wat betreft het digitaal versturen van facturen. Van 64 procent in 2018, naar 66 procent in 2019. Aangezien de verwachting is dat in 2022 slechts 47 procent van de facturen digitaal wordt verstuurd, zijn de papieren facturen nog aan de winnende hand. Hoog tijd dus om een digitale inhaalslag te maken.

''E-facturatie kent veel voordelen, maar geldbesparing is één van de interessantste componenten om de overstap te maken''

Het financiële plaatje

E-facturatie kent veel voordelen, maar geldbesparing is één van de interessantste componenten om de overstap te maken. Waar een papieren factuur ongeveer tussen de zes en zestien euro kost, zijn de kosten van een e-factuur slechts een fractie daarvan. Het gaat daarbij niet zozeer om de besparing op de envelop en de postzegel, maar vooral om de reductie van de personele stappen in het verwerkingsproces.

Zo hoeft de administratie van jouw bedrijf niet langer tijd te besteden aan het versturen van bijvoorbeeld betalingsherinneringen. Dit gebeurt namelijk geheel automatisch. Daarnaast is het herstellen van verwerkingsfouten niet langer nodig omdat de foutkans vrijwel nihil is. Al met al maakt e-facturatie het financiële plaatje een stuk aantrekkelijker. Daarom heeft Visma een tool ontwikkeld voor ondernemers zodat zij hun eigen kostenbesparing kunnen berekenen.

Op naar de 100%

E-facturatie is bezig aan een opmars en uiteindelijk zul je als ondernemer mee moeten in de digitaliseringsslag. De voordelen zijn alom bekend. Het is slechts nog een kwestie van overstappen. Om dat laatste zetje in de rug te geven is Visma de campagne #bettertogether gestart. Het doel? Dat de papieren factuur verdwijnt zodat er uiteindelijk sprake is van volledig elektronisch factureren in het Nederlandse bedrijfsleven. Als onderdeel van de campagne heeft Visma de webpagina bettertogether.nl in de lucht gebracht. Hier staat meer informatie over de voordelen en ondernemers kunnen een stappenplan downloaden voor het starten met e-facturatie.