Aangeboden door MKB010NEXT

Branded Content Digitalisering

Familiebedrijf Platenburg weet voorop te blijven lopen met innovatie en online wijnhandel

Met online zichtbaarheid bereik je meer klanten en vergroot je je omzet. Zelfs in markten waar dit niet gebruikelijk is. Wijnkoperij Platenburg is een traditioneel familiebedrijf dat al vier generaties lang overgaat van vader op zoon. Inmiddels heeft het bedrijf zelfs het predicaat hofleverancier. In de wijnwereld was het niet gebruikelijk, maar toch kwam er een webshop. “We moesten nodig met de tijd mee”, legt Julien Platenburg uit. “Maar ik zag ook kansen voor producten die al tien jaar in de winkel lagen en nauwelijks werden opgemerkt. In onze webshop komt zo’n prachtige, oude Bordeaux nu wél in het boodschappenmandje van klanten terecht.”

Van onze redactie 6 oktober 2020

Julien platenburg rotterdam wijnhandel

Digitaal, duurzaam en circulair ondernemen. Ook jouw zaak!

De economie wordt steeds meer digitaal, duurzaam en circulair. Deze veranderingen gaan snel, zijn ingrijpend en onomkeerbaar. Ook voor MKB-ondernemers. Gelukkig levert het ook aantrekkelijke kansen op voor wie tijdig innoveert en investeert.

Dozen inpakken

Achter de schermen was het even aanpoten voor de webshop. Aanvankelijk stond Julien Platenburg samen met zijn ouders de dozen in te pakken, altijd met een persoonlijk en handgeschreven kaartje erbij. En met de belofte: vandaag besteld, morgen in huis. Zijn moeder verklaarde hem voor gek. Inmiddels heeft hij zes man personeel en een parttime marketeer.

Ken je klant

Na twee jaar stonden alle wijnen online, inclusief smaakprofiel en hoe lang je de wijn kunt bewaren. ,,Dat was een behoorlijke investering en twee jaar lijkt een lange tijd, maar je kunt het echt stap voor stap doen. We hebben die periode benut om ons kassasysteem en de webshop te koppelen aan een CRM-systeem. Zo hebben we een heel klantenbestand opgebouwd: omdat we onze klanten kennen en weten wat ze graag in huis halen, kunnen we nu nog beter adviseren.

Gluren bij de buren

In de winkel komen proeven, online bestellen en dan thuis genieten van een heerlijke wijn. De webshop van Platenburg levert klanten vooral veel gemak op. Voor Platenburg stijgt de webomzet jaarlijks met met 20%. Bijkomend voordeel is dat de wijnkoperij door de bezorging ook weer zichtbaarheid genereert. “Als je onze bestelwagen regelmatig bij de buren ziet staan, dan kom je zelf misschien ook op het idee om ons een keer te bellen.”

Met de bakfiets door de stad

De volgende stap is om de auto af te wisselen met een elektrische bakfiets, want duurzaamheid is ook een ding. Nog even en we zien Platenburg en zijn team op vrijdagavond met de bakfiets door de stad. Zodat klanten met een prachtige, oude Bordeaux of jonge, biologische wijn het weekend in kunnen luiden. En nog altijd met dat handgeschreven kaartje erbij. Want digitaal of niet, een persoonlijke touch maakt nog altijd het verschil.

In Rotterdam gebeurt het.

Afwachten of stilzitten is geen optie. In actie komen en levert aantrekkelijke kansen op voor je zaak. MKB010NEXT wil daarom MKB-bedrijven in Rotterdam stimuleren om de stap te zetten naar digitaal, duurzaam en circulair. Door inspiratie en met praktische ondersteuning. Het programma biedt nuttige tools en informatie over verschillende regelingen. MKB010NEXT organiseert ook workshops en events waarin ondernemers met elkaar in contact komen en nieuwe kennis opdoen. MKB010NEXT, ook jouw zaak! Meer informatie over de workshops, events, kennisdeling en manieren om met andere ondernemers in contact te komen vind je hier: ondernemen010.nl/mkb010next

tracking pixel