Aangeboden door Vodafone Business

Branded Content Digitalisering

Klantgericht ondernemen? Zo doe je dat digitaal!

De coronacrisis bewijst meer dan ooit dat je als ondernemer moet digitaliseren. Of je nu een winkel runt of een kantoor: je klant is digitaal en verwacht hetzelfde van jou. Arjen Jagersma, oprichter en directeur van SolarToday uit Haarlem, zag ook dit jaar zijn omzet groeien, mede dankzij slimme tools die hem – op afstand - in contact hielden met zijn klanten. Benieuwd naar zijn aanpak? Download nu de whitepaper ‘Maak ambassadeurs van uw klanten’ (met 5 tips).

Van onze redactie 28 augustus 2020

Webinars als alternatief voor een bezoek aan een klant

Natuurlijk miste hij in het voorjaar, toen de intelligente lockdown van kracht werd, het fysieke contact met klanten. Even langs gaan voor een kopje koffie en horen wat er speelt, was opeens niet meer mogelijk. ,,Het contact met klanten bleef intensief tijdens de crisis, maar verliep vooral telefonisch en via videobellen in Teams,” zegt Arjen Jelgersma (foto hieronder). Hij is oprichter van SolarToday, groothandel in duurzame energie, met (franchise)vestigingen in heel Nederland. ,,En juist omdat mijn klanten net als ik digitaal doorwerkten, kon ik prima contact met ze blijven houden.” Het resultaat? Een aanzienlijke stijging in omzet ten opzichte van vorig jaar.

Altijd en overal kunnen bellen via de computer

Om toepassingen als videobellen en het online delen van bestanden mogelijk te maken, koos Jelgersma al voor de crisis voor Microsoft 365. En als alternatief voor de fysieke uitleg die SolarToday normaal gesproken bij de verkoop van bijvoorbeeld zonnepanelen levert, zette hij tijdens de crisis al snel webinars in. Ook voor de bereikbaarheid werd een digitale oplossing ingezet. ,,We moesten op zoek naar digitale mogelijkheden om voor onszelf en onze klanten informatie te verzamelen en aan te bieden. Toen bleek dat er op afstand moest worden gewerkt en gecommuniceerd, is een applicatie toegevoegd waarmee je altijd en overal via de computer kunt bellen. Naast de webinars kunnen we nu al onze informatie op verschillende manieren digitaal delen met onze klanten.”

Ook succesvol en klantgericht digitaliseren?

Download nu de whitepaper ‘Maak ambassadeurs van uw klanten’. Met 5 tips om klantgericht te opereren en meer informatie over de aanpak van SolarToday.

Ik dacht: wow, dit gaat echt wat opleveren!

Als ondernemer vraagt Winston Gerschtanowitz zich ook het nodige af over klantgerichtheid. ,,Het omgaan met klanten vind ik misschien wel het moeilijkste van deze crisistijd. Ik ben er nog niet precies achter hoe ik nieuwe klanten werf. Je valt snel terug op de klanten die je hebt, partners noem ik ze. En daar ben ik echt verrast door de mogelijkheden die bijvoorbeeld Microsoft Teams biedt. Ik zag klanten vanaf verschillende locaties digitale post-its plakken op een digitaal scherm. Het voelde zelfs efficiënter dan een fysieke brainstorm. Ik dacht: wow, dit gaat echt wat opleveren in plaats van dat het voor problemen zorgt.”

Hoe behoud je juist nu je klanten en verhoog je je omzet?

In de video hieronder presenteert Winston Gerschtanowitz een masterclass over digitalisering en klantgerichtheid. Meteen aan de slag? Download nu de whitepaper‘Maak ambassadeurs van uw klanten’. Met daarin:

  • ✓ 5 tips om voor klantgerichtheid in en na crisistijd
    ✓ Praktische voorbeelden om effectiever en slimmer te werken
  • ✓ Een klantcase: technologie slim ingezet tijdens de crisis
    ✓ Een canvas om zelf mee aan de slag te gaan: waar staat je met je onderneming?

VODAFONE SMARTER WORKING: VOORUITGANG MET ELKE VERBINDING

Met Smarter Working van Vodafone Business kun je altijd en overal samenwerken. Collega’s zijn altijd bereikbaar en hebben veilig toegang tot data. Dit zorgt uiteindelijk voor kostenverlaging en productiviteitsverhoging. Doe nu je voordeel met de Masterclasses Vooruit en de bijbehorende whitepapers, ontwikkeld door Vodafone Business in samenwerking met De Ondernemer.

Deze serie bestaat uit vier video's. Eerder verscheen Smarter Working volgens Winston Gerschtanowitz. Hierna volgen nog twee masterclasses rond de thema’s ‘Leiderschap’ en ‘Samenwerken’. Bij elke masterclass kun je een informatieve whitepaper downloaden.

tracking pixel
tracking pixel