Nieuws Digitalisering

Nieuw initiatief ‘Mijn Digitale Zaak’ helpt retailers in het mkb digitaliseren

Ben je mkb'er en wil je hulp bij het digitaliseren van je bedrijf? 'Mijn Digitale Zaak' moet de ondernemer op weg helpen. Het is een initiatief van INretail, MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken. Met een scan, een stappenplan en een subsidie moet de digitaliseringsslag die past bij het bedrijf worden gemaakt.

Van onze redactie 29 juni 2022

Digitalisering mkb inretail

Foto: Shutterstock

Mkb'ers in de non-food-retail, met een aantal werknemers tussen twee en vijftig, komen voor de regeling in aanmerking. ‘Mijn Digitale Zaak’ is een gezamenlijke initiatief van brancheorganisatie INretail, KVK, MKB-Nederland, RVO en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en biedt ondernemers een persoonlijk advies op basis van de uitkomsten van een scan, een stappenplan, een overzicht van leveranciers en een subsidie tot een maximum van 2500 euro.

Onderzoeken bevestigen dat vrijwel alle ondernemers bezig zijn met digitaliseren. Vier op de vijf ondernemers heeft in ieder geval een google-vermelding, een website, een digitale financiële administratie en maakt back-ups. Maar gebrek aan tijd en kennis en onduidelijkheid over de opbrengsten remmen ondernemers in de stap naar online verkoop, marketing en/of digitale veiligheid.

Lees ook: Gebrek aan kennis vormt grootste barrière bij digitalisering mkb

Persoonlijk advies passend bij de doelstellingen bedrijf

INretail heeft in kaart gebracht welke digitaliseringsoplossingen het meeste effect hebben op de productiviteit en toekomstbestendigheid van kleine en grotere winkels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiliging van de website en betalingssystemen, cloud kassa systemen, intelligente e-mailsystemen, zoekmachineoptimalisatie en webshops. KVK heeft dit gebruikt voor de ontwikkeling van de digitaliseringsscan. Door de vragen in de scan te beantwoorden, krijgen ondernemers een persoonlijk advies, passend bij hun ondernemersdoelen. Ook wordt duidelijk waar de ondernemer staat ten opzichte van branchegenoten.

Subsidie van helft offerteprijs

Om ondernemers verder op weg te helpen, heeft MKB-Nederland een website ontwikkeld waar landelijke en regionale digitaliseringsleveranciers zich presenteren. Tevens kan de ondernemer subsidie aanvragen bij RVO. De subsidie vergoedt 50% van de offerteprijs tot een maximum van 2500 euro. Onder de subsidie vallen software, hardware, advies, implementatiekosten of het uitbesteden aan derden.

Kijk op www.mijndigitalezaak.nl voor meer informatie.

Lees ook: Bang om de digitaliseringboot te missen? Deze ondernemer heeft de oplossing

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws