Nieuws Digitalisering

Bang om de digitaliseringboot te missen? Deze ondernemer heeft de oplossing

Voor bedrijven is het belangrijk om up to date te blijven met de digitale ontwikkelingen. Maar hoe pak je dat aan als ondernemer als je er zelf eigenlijk geen kaas van hebt gegeten? Ondernemer Marloes de Ruiter heeft de oplossing: de MKB Digi Werkplaats.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) 31 januari 2022

Marloes de ruiter weprocess

Foto: Daniella Van Bergen.

Lees ook: Hoe deze ondernemer aantrekkelijker én zichtbaarder werd voor jongeren

De Ruiter is eigenaar van Weprocess, dat andere bedrijven helpt bij het digitaliseren en automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast werkt ze ook intensief samen met de MKB Digitale Werkplaats Haaglanden waar ze werkt als expert en ook gastcolleges geeft aan studenten. ,,Het biedt voor mij een plek om jong talent al vroeg te leren kennen en met hen samen te werken aan mooie projecten."

Lees ook: Waarom deze ondernemer een stage bij zijn bedrijf een speeltuin noemt

Maar niet alleen De Ruiter zelf heeft baat bij de Digitale Werkplaats. Ook andere, minder digitaal onderlegde, ondernemers kunnen er hun voordeel mee doen. De Ruiter legt uit: ,,Mijn klanten zijn vaak nog niet zo ver gedigitaliseerd. Wat je ziet is dat zij een bedrijfsprocessen hebben, wat voor hun heel normaal is, maar wat voor een IT-student van nu compleet onlogisch is. Iets wat voor een bepaald bedrijf heel vernieuwend is, zit vaak er bij studenten al redelijk ‘ingebakken’. Daarnaast loop je als bedrijf het risico om te vergrijzen, omdat er natuurlijk best een tekort is aan goed digitaal personeel op de arbeidsmarkt."

Meer weten wat de Digitale WErplaats voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan onderstaande video:

MyChannels Video ID: 279486

Ondernemers van morgen

Marloes de Ruiter is één van de acht ondernemers in de serie De betrokken ondernemer, Samenwerken met het onderwijs in je regio. In deze serie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertellen ondernemers uit de praktijk hoe zij jongeren helpen met het ontwikkelen van hun ondernemende talenten. Spreekt dit verhaal je aan en wil je meer weten? Meld je dan aan voor de online sessie 'Samenwerken met het onderwijs levert je altijd wat op' op 2 februari 2022 en ga in gesprek met betrokken ondernemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws