Nieuws Actueel

Dinkelland stelt bedrijfsconsulent aan die ondernemers begeleidt

Ingrid Leferink is de nieuwe bedrijfsconsulent van de gemeente Dinkelland. Zij moet het aanspreekpunt voor het bedrijfsleven worden bij de gemeente Dinkelland.

Van onze redactie 8 april 2016

Ondernemers Thinkstock

Met de aanstelling van Leferink als bedrijfsconsulent geeft de gemeente gehoor aan de meest opmerkelijke conclusie uit het mkb-onderzoek dat in de afgelopen maanden is gehouden. Daaruit kwam naar voren dat er bij de ondernemers een grote behoefte is aan een duidelijk aanspreekpunt bij de gemeente en een eenduidige behandeling, communicatie en afstemming van plannen en verzoeken.

"In het verleden liepen ondernemers soms maandenlang rond met een plan", vertelt Ingrid. "Ze ontwikkelden het een en ander en kwamen dan pas met hun plannen bij de gemeente. Wanneer dan bleek dat iets niet mogelijk was, was de teleurstelling vaak groot. Als bedrijfsconsulent wil ik dat veranderen."

BegeleidingHet is de bedoeling dat Leferink ondernemers die een plan hebben, vanaf het begin namens de gemeente begeleidt. "Zodat ze niet zoals nu bij de finish tegen een muur lopen, maar al in een vroeg stadium weten of iets wel of niet mogelijk is of eventueel zodanig aan te passen dat het wel mogelijk wordt."

Op eenvoudige vragen kan de bedrijfsconsulent direct antwoord geven, wat ingewikkelder procedures bespreekt zij intern met de desbetreffende vakinhoudelijke ambtenaren. "Maar het antwoord volgt binnen een week. Want het ondernemersserviceteam vergadert iedere week en behandelt dan alle binnengekomen vragen. Mocht iets niet mogelijk zijn, dan denken wij vervolgens mee over een alternatief."