Nieuws Actueel

Direct Sushi uit Hengelo wint Startersprijs

Hij begon in zijn schuur, maar sinds Bart Kolbrink is verhuisd naar een pand aan de Boekeloseweg, gaat het echt hard met zijn Direct Sushi. Hij won er de Startersprijs Midden Twente mee, schrijft Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Frans Nikkels 15 november 2016

Bart Kolbrink wint statersprijs Frans Nikkels

De jury van de jaarlijkse verkiezing van de beste beginnende ondernemer in Hengelo, Borne en Hof van Twente bleek niet alleen onder de indruk van de ‘razendsnelle groei’ van het bedrijf. Ook van het feit dat Kolbrink de zaak met eigen middelen heeft opgezet, sociale media via een eigen app en Facebook ‘optimaal gebruikt’ en een ‘unieke open keuken’ liet bouwen. En vooral omdat hij de sushi nu eens niet met scooters, maar met een elektrisch autootje laat bezorgen. ‘Een moderne versie van de tuk-tuk’, zoals juryvoorzitter Peter Bebseler het maandagavond tijdens de uitreiking in het Rabotheater noemde.

Nominaties

De Hengelose onderneming, die elke dag sushi bereidt en levert aan particulieren en supermarkten, liet vier andere genomineerde bedrijven achter zich: Beautystudio by Marloes (schoonheidssalon), Erve het Geurts (dagbesteding) en Glenn Ross Puro Gusto (herenmodezaak) in Hengelo en Den Soeten Inval (bed & breakfast) in Delden. Kolbrink ontving niet alleen een cheque van 3.000 euro, maar ook het beeld dat bij de Startersprijs hoort. Dat werd uitgereikt door de winnaars van vorig jaar, Sander Martinec en Gaston Smit.