Nieuws Actueel

Directie Theaterhotel Almelo wil geen marktkramen voor de deur

ALMELO - Kooplui op het Marktplein moeten vanaf september wijken voor bouwkranen. De werkzaamheden nemen ongeveer drie jaar in beslag. Gedurende deze periode moet zowel de donderdag- als de zaterdagmarkt naar een andere plek.

HENK BOUWHUIS 3 februari 2016

Theaterhotel Almelo 1

De Stichting Weekmarkten Almelo (SWA), die sinds vorig jaar de markt beheert, heeft nagedacht over geschikte tijdelijke locaties.

In deze optie zijn ook standplaatsen langs het Schouwburgplein, voor het Theaterhotel, gepland. "Dat moet wel, anders komen we ruimte tekort voor de kramen'', verklaart Mohammed Hassani, secretaris van de SWA. Desgevraagd vertelt hij dat momenteel vijftig kooplieden hun waar slijten op de Almelose markten. "Dat houdt in dat we zeker 550 strekkende meter aan kraamruimte nodig hebben."

ZaalHet verplaatsingsplan van de markt wordt 22 februari voorgelegd aan de winkeliers die zijn aangesloten bij middenstandsvereniging Centrum Almelo Aktief. In het Theaterhotel is daarvoor een zaal gereserveerd. "Het zou mooi zijn als ondernemers ons plan steunen".WeerstandMaar de beoogde verplaatsing roept op voorhand weerstand op. Zo ziet het Theaterhotel marktkramen langs het Schouwburgplein totaal niet zitten. "Dat zou betekenen dat ons hotel twee dagen in de week aan de voorkant niet bereikbaar is. En dat drie jaar lang. Dat is voor ons onbespreekbaar", wijst directielid Jan Willem Holtmaat het plan resoluut af.GesleepOok geluidsoverlast, met name bij het opbouwen van de markt, ziet het Theaterhotel als een onoverkomenlijk probleem. "Dat opbouwen begint 's ochtends tussen vier en vijf uur. Eerst komen de trekkers en dan begint het gesleep met de kramen. Als hotel verkopen we nachtrust. Dat kunnen we dan niet bieden met marktkramen voor de deur. Twee dagen per week zouden we de kamers aan de voorkant niet kunnen verhuren."