Nieuws Actueel

Dit is waarom Dirk Scheringa vertrekt bij cryptomuntenbedrijf

Dirk Scheringa is vertrokken bij cryptomuntenbedrijf ICO Headstart, schrijft het AD. In november werd bekend dat hij was benoemd tot directeur, later werd hij adviseur bij de Haagse start-up.

AD | Foto: ANP 25 juni 2018

Dirk scheringa cs factoring beurs

Toen het net werd aangekondigd, liep de voormalig bestuursvoorzitter van DSB Bank als pr-stunt met een bijl over de zuidas, om te laten zien dat hij destructief te werk zou gaan. ICO Headstart kapte de samenwerking echter toch af.

Het bedrijf laat aan Quote weten dat Scheringa op meerdere vlakken tegenviel. ,,Of Dirk nu helemaal de juiste kennis had, was een beetje de vraag ja. Wat ook niet meewerkte was zijn kennis van het Engels. In de cryptowereld is het vrij essentieel dat je dat beheerst. Alles gaat in het Engels, hè", aldus chief operating officer Martin Bylsma. ,,Dirk was even betrokken, maar is geen adviseur meer. Hij begon als ceo."

Lees ook: Dirk Scheringa probeert het met cryptomunten: al 10 miljoen dollar in kas

Geroemd

Bij de benoeming van Scheringa werd de voormalig directeur en oprichter van de naar hem vernoemde DSB-bank door de oprichters van ICO Headstart juist nog geroemd vanwege zijn ervaring in het bankwezen en kennis van crowdfunding. Reacties van anderen waren destijds al kritisch.

ICO Headstart is naar eigen zeggen gespecialiseerd in zogeheten Initial Coin Offerings (ICO's). Dat zijn een soort beursgangen voor digitale valuta's. De procedure kan door bedrijven worden gebruikt om geld op te halen en heeft raakvlakken met crowdfunding. Investeerders krijgen in ruil voor hun geld een nieuwe soort digitaal geld.