Nieuws Actueel

'Dit is een kroon op een jaar hard werken'

Tekst: Frank Balkenende | Beeld: Marcelle Davidse 22 januari 2016

Restaurantmeliefste1065

De PZC Award 'beste restaurant van 2015' gaat naar Meliefste in Wolphaartsdijk.De PZC-recensenten Marloes Matthijssen en Frank Balkenende overhandigden chef-kok Thijs en gastvrouw Anuschka Meliefste gistermorgen de award: een plaquette en een raamsticker. Beiden waren in de wolken dat ze de titel in de wacht hebben gesleept. "We vonden het al geweldig dat we waren genomineerd, maar dit is natuurlijk een kroon op een jaar hard werken.''De culinaire recensenten van de PZC vinden Meliefste op alle fronten een winnaar. De chef- kok tovert de pure natuur op je bord, op een niveau dat al tegen een Michelin-ster aanschurkt. Hij doet dat in spannende combinaties. Het dessert van merenque van berkensap en sparrentop willen we morgen weer eten.Ook gastvrouw Anuschka verdient lof. Ze is deskundig en prettig los. Haar wijnarrangement boeit de hele avond. Ook het tempo in het menu is perfect. Het interieur is warm en organisch ingericht. Het enige wat detoneert zijn de rieten stoelen die van de vorige eigenaar zijn overgenomen, maar die gaan er vast een keer uit.Meliefste is zeker niet de goedkoopste in onze Top-5. We betaalden 157 euro voor twee maal het vijfgangenmenu inclusief het wijnarrangement en wat andere dranken. Gezien het kookniveau en wat je ervoor krijgt (in feite elf gangen), vinden we dat nog redelijk. Want dit is nou zo'n jong restaurant waar alles klopt en waar je nog maanden praat over die ene onvergetelijke eetervaring.Onze Top-5 bestond verder uit De Kromme Watergang (twee Michelinsterren) in Slijkplaat, De Proeverij in Zierikzee, brasserie Iets Anders in Wemeldinge en Silvy's gusti e sapori in Middelburg. Allemaal geweldige restaurants, ieder op zijn eigen (prijs)niveau. Eerlijk is eerlijk, de mooiste, meest verfijnde gerechten proefden we in Slijkplaat, maar daar hangt ook een prijskaartje aan.