Nieuws Actueel

Dj's Mattie en Wietze bloemist voor een dag

Eveline Meijer 27 januari 2016

Mattie Wietze Bloemist 1

Bloemist Cor Hofman hing vorige week dinsdag een briefje op zijn deur: "Mijn vrouw zei tegen mij: als je nou geen dag vrij neemt, ga ik op zoek naar een andere vent! Dus ben ik vandaag, 19 januari, gesloten. Cor." En vandaag heeft het stel nog een dagje vrij: dj’s Mattie en Wietze van Qmusic nemen Cor’s bloemenzaak een dag over.

Lees ook: Bloemist een dag vrij, huwelijk gered

De radiomakers vonden dat de Rotterdamse Cor nog een dag met zijn vrouw Anita verdiende, waarop ze voorstelden de winkel een dag over te nemen. Maar Cor wilde de zaak niet zomaar uit handen geven. "Daar moet je voor leren, ik was de knapste van de klas", grapte hij. De dj’s boden aan eerst op spoedcursus te gaan, waarop de bloemist overstag ging.

Nooit vrij|Cor werkt zeven dagen per week in zijn bloemenzaak, vertelt hij tijdens een uitzending van Qmusic, waardoor hij nooit een dag vrij heeft. Behalve op 19 januari, toen hij met zijn vrouw Anita naar Antwerpen ging. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Het was een flink volle dag, maar je moet het er dan ook maar van nemen."

Genoeg te doen Vandaag is dan eindelijk de grote dag voor Mattie en Wietze. Vervelen zullen ze zich niet, vertelt Cor. "Er zijn bruidsboeketten te maken en er is genoeg te doen." Zorgen hoeven de dj’s zich niet te maken. Volgens Cor is woensdag niet zo druk als zaterdag.