Nieuws Actueel

Doe-het-zelfconcern Lowe's stijgt op Wall Street na cijfers

Lowe's behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het doe-het-zelfconcern boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten en beleggers hadden verwacht. Wel verlaagde het bedrijf de prognoses voor het gehele jaar doordat consumenten voorzichtiger zijn geworden met grotere uitgaven aan verbouwingsprojecten door de hoge inflatie. Het aandeel won desondanks 2,4 procent. Concurrent Home Depot, die vorige week ook al zijn verwachtingen voor het hele jaar verlaagde, steeg met 0,9 procent.

ANP 23 mei 2023

ANP230523195 1

De algehele stemming op Wall Street bleef terughoudend. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond het schuldenplafond in de gaten. Maandag leverden de onderhandelingen tussen president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy nog geen deal op. Biden en McCarthy spraken wel van productieve gesprekken.

McCarthy sprak de verwachting uit dat hij dagelijks met de president gaat overleggen tot er een overeenkomst kan worden gesloten. Het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid moet worden verhoogd anders dreigen de Verenigde Staten rond 1 juni zonder geld te zitten. Dat zou wereldwijd tot grote financiële onrust kunnen leiden.

Foot Locker

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 33.229 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent tot 4183 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde ook met 0,2 procent tot 12.700 punten.

Dick's Sporting Goods verloor 1,2 procent. De verkoper van sport- en outdoor-artikelen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook handhaafde de retailer zijn verwachtingen voor het hele jaar. Branchegenoot Foot Locker, die vorige week nog met teleurstellende resultaten kwam, steeg 0,9 procent.

Positief analistenrapport

Microsoft daalde 0,2 procent na een positief analistenrapport. Investeringsbank Jefferies noemde het tech- en softwareconcern een topfavoriet en verwacht dat het aandeel met meer dan 20 procent kan stijgen.

Yelp maakte een koerssprong van 9,4 procent. De activistische aandeelhouder TCS Capital Management roept het bestuur van de restaurantbeoordelingswebsite op de strategische mogelijkheden te onderzoeken, waaronder een verkoop van het bedrijf, zo meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

De euro was 1,0776 dollar waard, tegen 1,0819 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,8 procent tot 73,35 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder, op 77,20 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws