Nieuws Actueel

Domburgse hamburger derde van Nederland

Restaurant De Domburger is maandag derde van Nederland geworden bij de verkiezing 'Lekkerste Hamburger van Nederland'. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt op de Horecava in Amsterdam, zo schrijft PZC.

Van onze redactie 10 januari 2017

Hamburgergoed

Eigenaar Jac Markusse scoorde bij de jury veel punten met zijn creatie 'The Royal One' (foto). "Het was onverwacht", zegt Markusse. "Het begon als een geintje, maar toen we serieus gingen meedoen hebben we in overleg met leveranciers de beste producten gebruikt."

Oosterscheldewater

Het broodje van Markusse komt van een lokale Spelt Bakker op basis van gezuiverd Oosterscheldewater. De burger is gemaakt van een Black Angus rund met daarop truffel-proseccokaas. Markusse en zijn team kregen een oorkonde en eeuwige roem. "We gaan het zeker vieren deze week", zegt Markusse.

De eerste prijs ging naar Dennie Soffree van restaurant 'Soffree on fifty-four' uit Oud-Beijerland. Zijn burger was volgens de jury 'het allermooiste qua vlees en had het beste evenwicht in de smaken'. Op nummer twee eindigde Jakob Waninge van Wereldsburgers (Groningen).

De vakwedstrijd is bedoeld voor ondernemers van horecazaken waar de hamburger een prominente plaats op de kaart inneemt.

Fotograaf: Stock