Nieuws Actueel

Dordts restaurant Copenhagen: 'Chic met een knipoog'

Wie uit de trein stapt op station Dordrecht, kan vanaf volgende maand zo het terras oprollen. Dan opent Copenhagen Resto Bar Terras de deuren op de begane vloer van het Tomadohuis.

Salwa van der Gaag 20 april 2016

Restaurant copenhagen

,,Ik geloof nóóit dat het op tijd af zal zijn," zegt Jamie Sturrus met een lach, maar ook enigszins bezorgd tegen het AD. In wat nu nog een bouwval is, moet over 2 weken geborreld en gedineerd worden.

De 28-jarige ondernemer gaat het restaurant met zijn moeder runnen. Een bedrijf van een familie die is overgestapt uit de tabakshandel, terwijl Sturrus zelf een half jaar geleden zijn baan als docent geschiedenis aan het Insula College(Koningstraat) opgaf. De horeca trok hem toch meer.

Op de begane vloer van het Tomadohuis, waar eerst de provincie Zuid-Holland een kantoor had, wordt nu nog flink geklust om alles op tijd af te hebben voor de opening op 5 mei. De keuken en de bar worden vandaag geplaatst. Op de facebookpagina, die inmiddels al ruim 1700 likes telt, is te zien hoe het restaurant eruit komt te zien: trendy, met een internationale vibe.

Scandinavië,,We wilden een naam die past bij ons concept en iets waar niemand een hekel aan heeft. Niemand op de hele wereld heeft een hekel aan Scandinavië dus vandaar Copenhagen,'' vertelt Sturrus lachend.

,,We zijn een gastronomisch restaurant met een chef waar je bijna eng van wordt; zó goed kan hij koken,'' zegt hij. ,,Maar het wordt geen jasje-dasje fluistersfeer. Laagdrempelig met eten van hoog niveau. Chic met een knipoog.''

De geboren Rotterdammer richt zijn pijlen zeer bewust op Dordrecht. ,,Er liggen hier zoveel kansen en mogelijkheden. Ik merk dat de stad aan het veranderen is. Er komt een mentaliteitsverandering. Er gebeurt steeds meer, er is nu zelfs een tweede bioscoop. Wij willen graag een onderdeel van die verandering zijn." Volgens de horecaman wordt hij geen concurrent van bijna-buurman Post, maar vullen ze elkaar juist aan.

Op 5 mei gaat de tent open, maar eerst op proef. ,,We willen zorgen dat alles perfect gaat. Dus de eerste dagen bereiden we maar een paar gerechten van de kaart voor een kleine prijs.''

,,We gaan om 10.00 uur open en hebben heerlijke American pancakes. Daar moet je écht voor langskomen, dan ga je hier nooit meer weg,'' zegt hij vol enthousiasme. Voor de lunch zijn er 'bijzondere' broodjes te nuttigen, niet de standaard uitsmijter. Voor het diner serveert het restaurant 'leuke gerechtjes', zoals Sturrus het omschrijft.