Nieuws Actueel

DSM vindt ook koper voor divisie Engineering Materials

DSM verkoopt zijn divisie Engineering Materials. Het onderdeel dat onder andere hoogwaardige polymeren voor de auto-, elektriciteits- en elektronicamarkt produceert, wordt overgedaan aan investeerder Advent International en het Duitse chemiebedrijf Lanxess. Aan het onderdeel hangt een prijskaartje van bijna 3,9 miljard euro. DSM houdt naar verwachting zo'n 3,5 miljard euro over aan de verkoop.

ANP 31 mei 2022

ANP310522086 1

DSM was al langer bezig met het afstoten van zijn materialendivisies nu het bedrijf zich meer op voedingsingrediënten en -supplementen wil richten. Onlangs verkocht het Nederlandse speciaalchemiebedrijf al een onderdeel dat beschermende materialen zoals supersterke vezels maakt. Het Amerikaanse Avient telde daar 1,4 miljard euro voor neer.

Engineering Materials is goed voor een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard euro. Daarnaast droeg het onderdeel 334 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat. Het onderdeel wordt gefuseerd met de materialendivisie van Lanxess. De overname moet in de eerste helft van 2023 zijn afgerond.

DSM maakte eerder op dinsdag bekend te gaan fuseren met het Zwitserse Firmenich.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws